“Локомотив” (Г. Оряховица) освободи Красен Трифонов и Иван Пенев

Публикувано на пн, 3 юни 2019
335 четения

Горнооряховският “Локомотив” изненадващо се раздели с двама от най-опитните си футболисти – бившия капитан на тима Красен Трифонов и защитника Иван Пенев. Новината бе официално съобщена от клуба. “ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица) се разделя със защитника Иван Пенев и полузащитника Красен Трифонов. Иван Пенев записа 2129 минути в 27 мача, а Красен Трифонов изигра 23 мача и записа 1774 игрови минути в първенството на Втора професионална лига. Пожелаваме на Иван Пенев и Красен Трифонов успех и им благодарим за професионално изпълнените задължения към “Локомотив”, се казва в съобщението.
Вестта обаче не бе приета еднозначно от привържениците на клуба, които харесват качествата на Красен Трифонов и Иван Пенев. Появиха се предположения дали играчите не си тръгват заради неплатени заплати.
Досегашният президент на клуба Георги Бижев опроверга това, като уточни, че всичко на футболистите е платено, а решението да бъдат освободени е на старши треньора Красимир Мечев.
“Всичко на футболистите е платено! Клубът е финансово стабилен. Решение на старши треньора е да освободи Иван и Красен. Аз лично подписах договора на Иван само преди два месеца, договорът беше до месец май 2020 г. Треньорът сам преценява кой ще остане. Аз искам да благодаря на тези момчета и да им пожелая успех, те са добри футболисти и професионалисти!”, поясни Георги Бижев на официалната страница на клуба.
Той добави, че “Локомотив” (ГО) към момента разполага с 12 футболисти с договори и е сигурен, че новият президент Иво Димитров и треньорът Красимир Мечев вече са се договорили с нови попълнения. За първи път от 4 години отборът ще се подготвя на лагер извън града, а до 20 юли цялата група с футболисти за новия сезон ще бъде ясна.
От ОФК “Локомотив” съобщиха, че президентът Иво Димитров и старши треньорът канят всички привърженици на среща-разговор на 17 юни от 17 ч. в залата за пресконференции на стадион “Локомотив”. Там те ще бъдат запознати със случващото се в клуба непосредствено преди началото на подготовката за новото първенство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново