“Локомотив 96” отново е на върха на канадската борба в България

Публикувано на чт, 23 мар. 2017
1447 четения

Стоян Големанов (вляво) е шампион при мъжете с лява и дясна ръка.

Под хегемонията на състезателите на “Локомотив 96” премина 21-то държавно първенство по канадска борба за юноши, девойки, младежи, мъже и жени. Рекорден брой състезатели – 439, взеха участие на шампионата в Ямбол. Състезанието бе квалификация за определяне на националния отбор, който ще представя България на европейското първенство в Катовице, Полша, от 12 до 21 май и на световното в Будапеща, Унгария, от 2 до 11 септември. “Локомотив 96” стана отборен шампион във възрастови групи юноши и девойки и мъже и жени. Стоян Големанов за поредна година е шампион при мъжете. Световният и европейски първенец триумфира в кат.+110 кг на лява ръка, побеждавайки на финала Петър Роглев от В.Търново и в кат. 100 кг на дясна ръка. Роглев взе бронз на дясна ръка в кат. +110 кг. Двукратен шампион в кат. до 85 кг стана Пламен Димитров. Във финала на лява ръка той надви съотборника си Недалин Христов. На дясна ръка Христов зае трето място. Недалин бе с класа над съперниците си при младежите, където се окичи със злато на лява и дясна ръка в кат. до 85 кг.
Най-титулуваният ни състезател Цветан Гашевски се класира трети в кат. до 80 кг. Злато и сребро при девойките завоюва дъщерята на Цецо Гашевски – Симона. Тя стана шампионка в кат. 60 кг на дясна ръка и е втора с лява ръка. В същата категория друга горнооряховка Симона Стефанова е първа на лява ръка и втора на дясна. С четири медала се завърна Илиан Енчев. В кат. до 55 кг с дясна ръка той е шампион в две възрасти – юноши и мъже. С лява ръка Енчев е втори при юношите и трети при мъжете. Тошо Чотоклиев взе бронз при мъжете в кат. до 70 кг.
При юношите в кат. до 60 кг Захари Захариев е втори на дясна и трети на лява ръка. При инвалидите със зрителни увреждания в кат. до 80 кг Марин Пейчев е шампион с лява и дясна ръка. При ветераните в опън категория Пейчев е трети с лява ръка, Димитър Стефанов взе бронз с дясна.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново