“Етър” започна с ударно 5:1 в Малчика

Публикувано на пн, 29 февр. 2016
296 четения

Обновеният тим на “Етър” отнесе с 5:1 като гост “Ювентус” (Малчика) на старта на пролетния полусезон в Северозападната “В” група и излезе засега временно на първото място. Двубоят се игра пред около 150 зрители, близо половината от които от Велико Търново.
Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов, както и с кратко прекъсване и аплодисменти от двата отбора и публиката в 3-ата минута.
Куп пропуски на “Етър” до почивката, красиви голове след нея, три неотсъдени дузпи за етърци от рефера и пореден инкасиран гол от Бърканичков – това е най-краткото резюме на мача.
Ранен гол в 12-ата минута изведе напред “виолетовите”. Капитанът Джихат Кямил открадна топката от защитата и центрира към връхлитащия Стефан Христов, а плевенският таран с глава я забоде в мрежата, вкарвайки първия гол за “Етър” през пролетта. Надмощието на “болярите” бе тотално през 90-те минути на мача, като домакините почти не минаваха центъра. Две бяха причините да не падне втори гол до почивката – крайно неравният терен и неконцентрираността при завършващия удар.
В 13-ата минута хубав далечен изстрел на Явор Генчев бе изваден от вратаря в корнер. Другото бяха безконечни удари покрай гредите. В 20-ата минута Петър Димитров центрира отдясно от фаул и трима етърци се разминаха с топката пред голлинията, отново той от фаул стреля опасно до левия стълб.
Пет минути по-късно след центриране отдясно застаналият на задна греда Минков не успя да уцели опразнената врата. В 30-ата минута отново активният Петър Димитров технично прехвърли вратаря, но топката мина до десния стълб. Стефан Христов в 41-ата минута изскочи сам отдясно, излъга и вратаря, но от малък ъгъл диагоналният му шут мина до отсрещната греда. Малко след това пък Любо Генчев от отлична позиция стреля също в аут.
Третата причина да не падне друг гол бе и реферът Николай Малджански от Монтана, който не даде три чисти дузпи, спести куп картони на домакините. Още в 4-ата минута след удар на Л. Генчев защитник игра с ръка, но не последва сигнал. В 35-ата минута Петър Димитров бе съборен на метър вътре в пеналта, но реферът остана безмълвен, както и малко след това за нова игра с ръка в пеналта, предизвиквайки реакциите на публика, играчи и целия щаб на “Етър”. В 56-ата минута Ивайло Дюлгеров събори с лакът в главата Минков и чак сега реферът вдигна първи жълт картон, който се оказа и единствен в мача.
“Ювентус” в 58-ата минута направи първата си атака, завършила с избиване на Бенков пред голлинията в корнер, а след изпълнението му Светослав Бърканичков обля със студен душ гостите. Хубавият му удар посрещна топката и я прати неспасяемо в горния десен ъгъл – 1:1.
Етърци реагираха наистина като ужилени и оттук до края бяха безпощадни. В 62-ата минута вратарят на домакините спаси нисък удар на Петър Димитров, но веднага след това “болярите” отново поведоха. Кирилов, влязъл току-що на място на Явор Генчев, прати топката в гредата и в мелето капитанът Джихат Кямил с плонж с глава вкара за 1:2. Тимът от Малчика съвсем рухна и в 68-ата минута Стефан Христов намери Петър Димитров, който с техничен удар увенча добрата си игра с гол за 1:3.
Още по-красиво бе в 76-ата минута – Кямил с параболичен удар прати топката в напречната греда и Любо Генчев с красива ножица я вкара за 1:4. В самия край на мача Любо Генчев изпревари вратаря и пусна на Джихат Кямил, който наниза петото попадение. Новият капитан на тима се отличи с два гола и две асистенции в двубоя.
“Етър”: Михайлов, Скерлев, Русев, Минков (72 Трифонов), Кямил, Яв. Генчев (60 Кирилов), Анев, Бенков, Л. Генчев, П. Димитров (76 Петков), Христов.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново