„Етър“ започна с 22 играчи, сериозни промени в тима

Публикувано на пн, 8 ян. 2024
417 четения

С 22 футболисти – 19 полеви плюс вратарите, започна „Етър“ подготовката си за пролетния полусезон. Сериозни кадрови промени ще има в тима – клубът ще се раздели с 6-7 играчи, имената им ще бъдат обявени в близките дни.

Очаква се повечето от чужденците да се завърнат утре – Мартин Моран, Моузес Кандидус, Хосе-Карлос ван Ранкин, а първата тренировка пропусна и Осама Алу, който е леко болен. До сряда вече цялата група трябва да е събрана, съобщи старши треньорът Светослав Петров.

Четири са новите имена, като повечето от тях засега са на проби. Ново попълнение е Жан-Марк Тибуе е ляв бек, юноша на „Бордо“, който е играл в „Лариса“ (Гърция) и Белгия. Другите са на проби – халфът Маджер Антонио Гомес, централният нападател Секу Диаманка и крилото Амаду Тиуне – първите двама с испанско, а третият с френско гражданство. В групата на „Етър“ за подготовката са и юношите Атанас Атанасов, Георги Иванов и Радослав Найденов.

„Гледахме доста футболисти, има играчи на проби, а впоследствие ще идват и още. Опитваме се колкото можем, да сведем грешките до минимум и да идват хора, които наистина ще ни помогнат в тежката борба, която ни предстои. Искаме да сведем до минимум вероятността да вземем някой, който няма да ни е от полза. Очакваме халфове, централен защитник, крила, централни нападатели, не търсим само бекове и вратари.

Разделихме се с доста хора, това си е мое решение – така съм преценил. Благодаря им за всички усилия, които са положили за „Етър“! Просто след като отборът е на последно място, очевидно се налага по-сериозна промяна“, коментира Светослав Петров.

Подготовката започва във Велико Търново, а от 22 януари до 2 февруари сме на лагер в Поморие. Контролите вече бяха обявени. Последната контрола с „Локомотив“ (Пд) на 9 февруари вероятно ще е в Стара Загора, но мястото още се доуточнява. Мачът няма как да е на „Ивайло“, тъй като следващия ден тук е финалът за Суперкупата.

„Времето и терените изключително много ме притесняват, предвид метеорологичните условия най-вероятно ще тренираме на изкуствения терен. Дано да няма контузии. В Поморие сме в хотел „Свети Георги“ и ще тренираме на терените в Несебър и Каблешково.

Представянето ни напролет и изпълнението на целта зависят от много неща – как ще мине подготовката, кои футболисти ще привлечем. Предстои битка, това, което зависи от нас като работа, ще бъде свършено. Има изоставане в точките, но не е толкова голямо, всичко зависи от това ние какъв отбор ще направим и как ще играем. Тежко ще е, но лично аз не съм се предал. Ако някой се е предал – да казва отсега…“, заяви старши треньорът Светослав Петров.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново