“Етър” загуби за пръв път от “Септември”

Публикувано на ср, 4 апр. 2018
173 четения

“Етър” за първи път загуби от “Септември” в Първа лига, като вече е почти сигулно, че ще се бори за 11-14 място в крайното класиране. На Националния стадион “Васил Левски” тимът на Николай Митов победи “болярите” с 1:0, като попадението с цената на три точки вкара Борис Галчев от фаул в 38-ата минута при почти единственото положение за домакините в мача. Далеч повече бяха ситуациите пред тяхната врата, но великотърновци така и не можаха да намерят верния път към мрежата.
За гостите липсваха контузеният Георги Сърмов и болните Венци Василев и Аласана Мане. Етърци започнаха по-активно и в 9-ата минута Бадара бе изведен от Руменов, но стреля неточно. Великотърновци имаха две добри възможности от отсъдени фаулове, но и Батрович в 14-ата, и Ивайлов в 19-ата минута стреляха в стената.
Никола Колев в 20-ата минута отправи силен изненадващ удар до гредата. В 27-ата минута след центриране от корнер Георги Пашов отблизо стреля с глава, но след рикошет от защитник топката излезе в корнер. В 34-ата минута пък Чавдар Ивайлов стреля по земя в ъгъла, но отклонената топка излезе в корнер.
“Септември” обаче стигна до гол. В 38-ата минута Борис Галчев си спечели фаул точно пред пеналта и след плътния му удар топката се отклони от крака на Ивайлов и мина покрай вратаря Христо Иванов – 1:0. Етърци отново имаха възможност в 42-ата минута, когато Ивайлов бе изведен срещу вратата в чиста позиция, но реши да търси дузпа. В последната минута на полувремето Батрович проби отляво и сложи топката на главата на Бадара, който стреля, но вратарят се разтегна и успя до докопа топката.
На почивката в игра влезе Даниел Младенов вместо Ивайлов. В 50-ата минута след корнер Пламен Гълъбов с глава стреля до гредата. Малко след това Батрович завъртя топката край гредата. Велко Батрович в 74-ата минута стреля опасно, но вратарят Георгиев успя да спаси. До края домакините бавеха играта, а етърци натискаха, но хаотично и така и не намериха верния път към гола. На официалните трибуни сред зрителите бе и Цанко Цветанов, който в момента е в щаба на националния селекционер на Казахстан Станимир Стоилов.
“Етър”: Иванов, Младенович, Гълъбов, Пехливанов, Пашов, Колев, Ивайлов (46 Младенов), Руменов (85 Вълчанов), Батрович, Стоянов (76 Петков), Бадара.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново