“Етър” загуби с 2:0 от “Ботев” в Пловдив

Публикувано на пн, 6 авг. 2018
170 четения

“Ботев” (Пловдив) би с 2:0 “Етър” в третия кръг от Първа лига. Попаденията на базата на “жълто-черните” в Коматево реализираха Стивън Петков в 47-ата минута и Тодор Неделев от дузпа в 81-ата минута, а етърци играха в последните 20 минути с човек по-малко след пресилен червен картон на Иван Скерлев.
Още в първата минута на срещата Васил Шопов можеше да изведе “Ботев” напред в резултата, но ударът му премина над напречния стълб на вратата зад Христо Иванов. В 14-ата минута капитанът на “Етър” Георги Сърмов пробва изстрел от дистанция, който не намери вратата на “канарчетата”. Само две минути по-късно Филип Филипов пусна добра топка към Стивън Петков, който опита да засече центрирането, но ударът му бе блокиран от опитния Венцислав Василев. В 36-ата минута Кристиян Димитров засече добро центриране от фаул на Тодор Неделев, но ударът му излезе в аут. Две минути преди почивката пък Венци Василев отново изчисти топката пред вратата и предотврати опасност. Като цяло “канарчетата” не впечатлиха с играта си, а етърци пък рядко поглеждаха напред, където особено неефективни бяха Варела и Батрович.
“Етър” получи гол в 47-ата минута, когато защитата не подходи концентрирано и Неделев намери Балтанов, който пусна към Стивън Петков пред вратата за 1:0. Едва след гола “виолетовите” пренесоха играта трайно напред и потърсиха изравняване. Първият точен удар бе на Крум Стоянов в 55-ата минута, но вратарят Кайзер улови с лекота. Доста раздвижи играта влизането на Флорент Боджадж, който в 66-ата минута центрира отдясно, но Почански стреля неточно с глава.
Най-дискусионната ситуация дойде в 72-ата минута, когато се прояви добре познатят рефер Петър Костадинов. Диого Кампос се откъсна към вратата, преследван от Иван Скерлев. Контактът между двамата бе минимален, но бразилецът направи няколко крачки напред и се строполи в пеналта да търси дузпа. Реферът отсъди фаул на границата и показа жълт картон на Скерлев, което бе повече от странно, защото в такива ситуации или няма картон, или той е червен. Впоследствие се оказа, че Петър Костадинов “се бил объркал” и той вдигна червен картон на защитника. От фаула Неделев нацели гредата. Реферът подмина още няколко нарушения срещу етърци. В 82-ата минута защитата изпусна Васил Шопов и последва дузпа, която Неделев превърна в 2:0.
В 84-ата минута Боджадж можеше да намали, като стреля опасно, но след рикошет топката излезе в корнер, а в добавеното време Неделев отново от фаул нацели гредата.
“Етър”: Иванов, Кр. Стоянов, Скерлев, Василев, Атанасов, Сърмов, Пехливанов (65 Н. Колев), Руменов (58 Боджадж), Батрович, Почански (69 Младенов), Варела.

Красимир Балъков: “Вместо ние
да излъжем “Ботев”, те ни излъгаха”

“Направихме една много елементарна грешка, която по принцип не трябва да допускаме. Ще анализираме и ще си поговорим. Казваме си, че първите 5-10 минути след паузата концентрацията трябва да е по-висока. За съжаление не се получи. Ние имаме доста нови играчи, които закъсняха, не са в добро физическо състояние. Все още ги подготвяме. Ще търсим варианти за подобряване на атаката. Докато резултатът беше 0:0, играхме много добре. Нямаше чак толкова много ситуации срещу нас. Нямахме и кой знае какви ситуации, в които да се стреля към вратата, но сте прави, че трябва да стреляме повече към противниковата врата.
Не искам да коментирам червения картон на Иван Скерлев. Нека да го изгледам първо на запис. Не успях да видя добре ситуацията. Излязохме неконцентрирани след почивката, трябва да оправим това. Ако е имало грешка от съдията, и те са хора, и те бъркат, но на нас ни се случва доста често… И преди срещата казах, че този отбор може да се бори с ЦСКА, “Левски”, “Лудогорец като качество”. Беше ми ясно, че тук можем да излъжем “Ботев”, а не да ги надиграем. Но за съжаление те ни излъгаха. Как можем да се надиграваме с такива отбори? Само с време не става, трябват и финанси. Ние сме с един от най-малките бюджети. Опитваме се да обиграем отбора, да изглеждаме добре и да печелим точки.”

БФС призна, че е имало дузпа за етърци в Разград, наказаха рефера Никола Попов

Главният съдия на мача “Лудогорец” – “Етър” Никола Попов е бил пратен да свири във Втора лига заради неотсъдената дузпа в полза на етърци. Това съобщи шефът на Съдийската комисия Йордан Сталев, който е категоричен, че “виолетовите” са били ощетени с дузпа в края на мача в Разград. Йордан Сталев коментира действията на родните рефери след изминалите два кръга в Първа лига, които не минаха без гафове.
“Аз мисля, че първите два кръга на Първа лига и старта на Втора лига от съдийска гледна точка минаха в рамките на нормалното, даже добро представяне на съдиите без фрапантни грешки. Като изключим една, която няма как да не я коментираме. Ръката на играча на “Лудогорец” в мача с “Етър” не е в естествено положение. Главният съдия не е бил на подходящата позиция и не го е видял. Това не го оневинява, защото е длъжен да бъде на мястото си и види това положение. В България няма да има наказание на съдии, но те ще свирят едно ниво по-надолу, когато получат ниска оценка. Така се случи с главния съдия на този мач. Още следващия кръг свири във Втора лига на мача “Пирин” и “Добруджа”, заяви Сталев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново