“Етър” загуби с 1:0 и дербито в Русе

Публикувано на вт, 24 апр. 2018
159 четения

Трета поредна загуба като гост с 1:0 допусна “Етър”, като отстъпи на “Дунав” в дербито за третото място в група “Б”. Единственият гол падна в 25-ата минута, когато Васил Шопов бе оставен непокрит и стреля, топката рикошира от Димо Атанасов и влезе в мрежата.
Красимир Балъков пусна като титуляри само трима от предишния мач със “Септември” – Гъргич, Василев и Руменов. Пред защитата като дефанзивен халф игра Пехливанов, който на почивката бе заменен от Мане. В 16-ата минута Ненов се измъкна, но стреля в Пашов. Шопов в 22-ата минута центрира от фаул, но Пасев с глава стреля високо. Атаките на “Дунав” продължиха и се стигна до гола на Васил Шопов.
След 30-ата минута “Етър” натисна и до почивката създаде няколко положения. След центриране от корнер Гълъбов би край вратата, а в 32-ата минута след фаул на Младенов Ковачев изби топката. Най-чистото положение бе в 40-ата минута, когато топката се отби от ръката на Васев и етърци поискаха дузпа, но реферът прецени, че разстоянието е близко. Последва остро центриране на Пашов отдясно и Петков и Батрович се разминаха с топката пред голлинията. Удар на Младенов със странична ножица бе уловен от Луков.
През втората част “Дунав” се прибра пред вратата си и заложи на контри. В 54-ата минута Бранимир Костадинов бе оставен непокрит, но стреля неточно. Етърци бяха близо до гола в 66-ата минута, когато Почански центрира отляво и Иван Петков стреля с глава, но вратарят Луков извади в корнер. После далечен удар на Н. Колев мина над гредата. При нова контра на русенци Ндиайе също непокрит стреля с глава, но в аут. До края “виолетовите” не можаха да сътворят нищо в атака, освен един пропуск на Младенов в 86-ата минута след центриране отдясно. “Дунав” обаче уверено удържа аванса си до края и грабна трите точки.
“Етър”: Гъргич, Пашов, Гълъбов, Василев, Атанасов, Пехливанов (46 Мане), Н. Колев, Руменов (84 Стоянов), Младенов, Батрович (65 Почански), Петков.

Балъков: “Можем да променим
само това, което предстои”

“Загубихме, защото “Дунав” успя да отбележи гол, а ние – не. Жалко, защото преди мача имахме настроение и искахме да завършим седмицата по най-добрия начин. Не трябва да се прави голяма трагедия, защото отдавна знаем, че ще сме на баражи. Затова не трябва да има допълнително напрежение, а спокойствие, въпреки загубата. Ще си починем два дена да изчистим главите и от другата седмица да започнем да работим с пълна газ за мача с “Локо” (Пд) и баражите.
Не може да имаш предпочитан съперник измежду “Пирин” и “Витоша”, защото, когато си правиш планове, винаги излизат криви. Не си правим планове, искахме третата позиция заради авторитет и респект, но ако останем четвърти, ще трябва да играем срещу “Пирин”.
Всички футболисти, които се борят за оцеляване, се чувстват затормозени. Напрежението е огромно и отборът ни още първото полувреме не беше този, който съм го виждал. Когато трябваше да сме по-напред и да атакуваме противника, ние стояхме дръпнати назад и търсехме контри. Но минало-заминало, не можем да го променим и им казах на момчетата след мача: не можем да променим миналото, можем да променим това, което предстои. Жалко за ситуацията, в която влизаме, но това е футболният живот, и да се опитаме да забравим лошото и да се мотивираме за следващите мачове.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново