“Етър” взе лиценз за Първа лига!

Публикувано на чт, 25 май 2023
217 четения

“Етър” получи лиценз за участие в Първа професионална лига, съобщи след последното си заседание Изпълкомът на България футболен съюз. Лиценз за участие в евротурнирите получават “Лудогорец”, ЦСКА, “Славия”, “Ботев” (Пд), “Локо” (Пд), ЦСКА 1948, “Берое”, “Черно море” и “Левски”, като последният е с условен лиценз и ще е в режим на мониторинг.
Лиценз за участие в Първа лига получават “Ботев” (Вр), “Септември”, “Локо” (Сф), “Арда”, “Спартак” (Вн), “Пирин”, “Хебър”, “Етър”, “Монтана” и “Крумовград”, като любопитното е, че сред имената не е това на “Спортист” (Своге).
Новото първенство в Първа и Втора лига ще стартира на 15-16 юли, като есенният дял завършва на 9-10 декември. Предвижда се пролетният полусезон да стартира на 17-18 февруари и да завърши на 25-26 май 2024 г., като баражите са предвидени за периода 31 май – 1 юни 2024 г. Финалът за Купата на България е насрочен за 15 май 2024 г.
Според промените в Наредбата всички клубове от Пръва лига трябва да имат женски или девически отбор в официални състезания или да предоставят подкрепа на такъв. В Трета лига клубовете могат да картотекират до 26 състезатели плюс неограничен брой футболисти, родени след 01.01.2002 г. и тренирани минимум 3 пълни сезона в системата на БФС.
Въвежда се изискване за поне един лекар или физиотерапевт, който да отговаря за медицинските грижи на детските и юношеските формации на клубовете от професионалния футбол. В първенствата на подготвителните групи ще се допуска участие на смесени отбори – момчета и момичета, родени след 01.01.2011 г.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново