“Етър” влезе в топ 8, отива на държавни финали за титлата

Публикувано на пн, 8 юни 2015
176 четения

Страхотен успех постигнаха младите футболисти на “Етър”, набор 2003 г., с треньор Николай Катъров. “Виолетовите” надежди разбиха в баража за класиране на държавните финали състава на “Локомотив” (ГО) с 5:1 и влязоха сред 8-те най-добри отбора на България, които ще се борят за шампионската титла! Неотдавна този отбор спечели и турнира “Проспорт В. Търново къп” в своята възраст.
Етърци достигнаха до баражите, след като през сезона спечелиха първо място в зона “Плевен”, където бяха пратени да играят. Зона “Велико Търново” пък бе спечелена от горнооряховския “Локомотив”. Така двата първенци на Футбол 9 трябваше да определят на бараж отбора, който се класира за финалите.
Мачът се игра на неутрален терен в Севлиево и премина под пълната диктовка на “болярите”. Двубоят започна с автогол на горнооряховци – 1:0 за “Етър”. Иван Славов удвои резултата, а Виктор Петков се разписа за 3:0. Съперникът върна едно попадение и почивката дойде при 3:1. През втората част надмощието продължи и голове на Иван Славов и Христо Марков оформиха разгрома на 5:1.
Така етърци се класираха за финалите, където ще спорят 8-те първенци от зоните в тази възраст. Битките са на 15 и 16 юни в Трявна.
“Изключително съм щастлив от успеха. За първи път от 5 години насам отбор на “Етър” отива на държавни финали”, заяви президентът на клуба Александър Нанков.
Последният подобен успех бе през 2010 г., когато “виолетовите” от набор 1995 г. с треньор покойния Ивайло Димитров – Руския стигнаха до осминафинали за титлата и срещнаха “Марица”. В първия мач те загубиха с 3:0 в Пловдив, а на реванша на стадион “Ивайло” биха с 2:0, но това не бе достатъчно да продължат.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново