“Етър” вече 300 минути без допуснат гол, ще устои ли и днес във Варна?

Публикувано на пт, 4 Дек. 2020
274 четения

Етърци гостуват на “Черно море” днес в последния си за годината мач на чужд терен. Двубоят е от 17:15 ч. на стадион “Тича” във Варна. Главен съдия е Петър Костадинов с асистенти Мартин Димитров и Красимир Атанасов, четвърти е Ивелин Занев, а съдийски наблюдател – Николай Петров. Амбициите са добрата серия от последните мачове да продължи – в последните си три мача “болярите” не познават вкуса на загубата.
Вратарите на “Етър” Христо Иванов и Анатоли Господинов и отбраната пред тях пък не са допускали гол вече 300 минути, сочи статистиката. Великотърновският тим, който е инкасирал най-много голове досега в първенството – 31, в момента прави положителна тенденция и опазва мрежата си суха вече в три поредни мача. За последно във вратата му се разписа бившият етърец Педро Лагоа в 63-та минута на двубоя във Враца. След това етърци завършиха 0:0 у дома с “Арда”, направиха нулево реми и при гостуването на “Славия” в дебюта на Александър Томаш, а вчера победиха с 1:0 “Царско село”. Така официалните минути без попадение в мрежата им са 297, а като се отчете и добавеното време в срещите те надхвърлят 300.
Изключително труден мач обаче очаква етърци, тъй като “моряците” са пети в класирането. През юни т.г. “Етър” завърши във Варна 2:2 и се спаси от изпадане, но два месеца по-късно загуби с 4:0.
Старши треньорът Александър Томаш има да решава и куп кадрови проблеми. Изтече наказанието на защитника Мариян Иванов, но пък двубоя пропуска получилият червен картон халф Свилен Щерев. Последния мач поради заболяване пропуснаха Дани Пехливанов, Кольо Станев и Здравко Илиев, а трайно контузени са Никола Колев, Пако Пуертас и Николас Фемиа. Очаква се обаче Дани Пехливанов и Кольо Станев да са готови за мача.
“Основните ни притеснения са от краткото време за подготовка. Не можем да се оправдаваме с това, но е фактор, който ни притеснява. Основната задача е да възстановим футболистите. Кои ще са готови за игра, ще стане ясно след последната тренировка, в която можем да подобрим само някои тактически неща. Засега сигурни отсъстващи са наказаният халф Свилен Щерев и Здравко Илиев, който пропуска последните два мача. Връщането на Мариян Иванов е една опция повече за нас.
Във всеки мач, независимо с какъв съперник, искам и очаквам да победим. Естествено, срещу “Черно море” ще подходим малко по-различно. Добър отбор са, с много добър треньор и екип, който работи от доста време. Трябва да дадем най-доброто от нас, за да можем да затрудним противника.
Всичко зависи само от футболистите. Както казах, аз вярвам в тях и потенциала им. Ако ще изпадаме в еуфория след 1:0 над “Царско село”, значи нямаме място тук – нито аз, нито те… Винаги здраво на земята – това искам. Загубите могат само да ни научат, а победите трябва да се приемат със смирение”, коментира преди тръгването Александър Томаш.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново