“Етър” възобновява тренировки без Яни Пехливанов и Ромеш Ивей

Публикувано на чт, 2 сеп. 2021
222 четения

“Етър” възобнови тренировките след трите дни почивка, които футболистите получиха от треньорското ръководство. Снощи от 18:30 часа тимът направи първо занимание за месеца на стадион “Ивайло”. В него се включиха вече възстановените Атанас Кръстев и Даниел Младенов. Яни Пехливанов обаче не участва в тренировката, защото продължава с лечението си.
Офанзивният халф Ромеш Ивей бе наказан за един мач и глобен с 250 лв. за натрупани картони от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз. Така панамецът пропуска гостуването на “Балкан” за купата на страната. Ромеш Ивей обаче и без друго щеше да пропусне срещата, тъй като получи повиквателна за националния отбор на Панама за световните квалификации, които са в паузата на българското първенство. Панама играе на 3 септември срещу Коста Рика, на 6 септември срещу Ямайка и на 9 септември срещу Мексико. Припомняме, че Ромеш Ивей води след голмайсторите на “виолетовите” в настоящото първенство с 3 попадения.
Подготовката на “болярите” в следващите дни ще е съсредоточена върху мача от турнира за Купата на България на 8 септември от 16:00 часа в Ботевград срещу местния “Балкан”.
Спортно-техническата комисия на БФС обяви програмата на Втора лига от 9 до 12 кръг, както и за 1/16 финалите за Купата на България. Така вече са ясни предстоящите мачове на “Етър” до 2 октомври.
Първенството се подновява на 11 септември (събота) със срещите от 9-ия кръг. В него етърци гостуват на дублиращия отбор на “Ботев” (Пловдив) в Коматево. Срещата е от 19:00 часа. На 17 септември (петък) “виолетовите” приемат също от 19:00 ч. “Спортист” (Своге) на стадион “Ивайло”. Ако елиминират “Балкан” (Ботевград) за купата, на 21 септември (вторник) те ще бъдат домакини на “Ботев” (Пловдив) в 1/16 финалите.
На 26 септември (неделя) от 18:00 ч. е гостуването на друг доскорошен участник в елита – “Монтана”, в мач от 11-ия кръг на Втора лига. “Нефтохимик” (Бургас) идва във Велико Търново на 2 октомври (събота) от 18:00 ч. за двубой от 12-ия кръг на Втора лига. Нито един от мачовете на “Етър” в този период няма да бъде предаван пряко по Диема спорт.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново