“Етър” U17 с важна победа, тръгна нагоре

Публикувано на вт, 21 февр. 2023
163 четения

Ради Найденов отбеляза с гол 16-ия си рожден ден.

Футболистите на “Етър” стартираха в пролетния дял от първенството на елитната група U17 с победа с 2:0 над връстниците си от “Черноморец” (Бургас). Срещата бе изключително важна, тъй като великотърновци зимуваха 14-и в класирането с 10 точки, а съперниците им бяха пред тях с 13. С успеха “виолетовите” се изравниха по точки с бургазлии и вече са с по-добри показатели от двете срещи, тъй като есента паднаха край морето с 1:0, което ги изкачи на 12-о място.
Възпитаниците на Стефан Николов надиграха съперниците си, но направиха доста пропуски и това им попречи да спечелят с още по-голяма разлика.
Преслав Денев, Християн Цветков и Павел Иванов имаха своите шансове да се разпишат, но не успяха. Именно последният проби отляво и върна топката към Ради Найденов, който вкара за 1:0, правейки си чудесен подарък за 16-ия си рожден ден. Преди почивката бургазлии имаха само една по-опасна контра, като с дълъг пас изведоха свой нападател. През второто полувреме Дейвид Манолов покачи на 2:0 след нова хубава акция отляво, а до края Павел Иванов Лъчезар Янков и Християн Цветков можеха да вкарат трети гол.
В следващия кръг великотърновци гостуват на последния в класирането “Спартак” (Варна), който има актив от само 2 т.
15-годишните футболисти на “Етър” също стартираха полусезона, като техен съперник бе тимът на “Звезденбург” (Бургас). И тук сблъсъкът бе много важен, защото домакините са 15-и с 6 т., а гостите 14-и с 8 точки в националната група U15. Оспорваната битка приключи без победител – 0:0, като великотърновци могат да съжаляват за пропуснатите възможности, а веднъж и гредата помогна на съперниците им. В следващия кръг гостуват на друг пряк съперник от дъното – “Пловдив 2015”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново