“Етър” стартира срещу “Локо” (Пд)

Публикувано на пт, 23 юни 2017
142 четения

“Етър” ще стартира с домакинство на “Локомотив” (Пловдив), реши тегленият вчера в БФС жребий. Спортно-техническият директор на етърци Стефан Атанасов изтегли топката с № 6 за “Етър”, което означаваше, че “виолетовите” ще играят с вече изтегления под № 9 “Локомотив” (Пд).
Двубоят е на 14-17 юли най-вероятно в Ловеч, който бе подаден в БФС за първите домакинства на етърци, докато завърши ремонтът на стадион “Ивайло”. Точните дати и часове за първия кръг БФС ще обяви след консултацията с телевизията, държаща правата за мачовете. Все още не е ясно в колко мача ще се наложи “болярите” да домакинстват в Ловеч, надеждите са това да продължи най-много два месеца.
Във втория кръг “Етър” гостува на “Витоша” (Бистрица), после приема “Верея” и гостува на “Дунав” и т.н. Най-любопитното е, че “виолетовите” ще играят чак в последните три кръга с трите гранда – “Етър” приема последователно ЦСКА-София и “Левски” и гостува на “Лудогорец” в последните три кръга от есенния полусезон. Той завършва на 11 декември, но в него вероятно ще бъдат вместени и мачове от втория дял, а пролетта битките се подновяват на 16 февруари. Запазва се същият формат на първенството като от миналия сезон с плейофите, като всичко трябва да свърши на 20 май.
Старши треньорът на “Етър” Станислав Генчев изрази задоволство от жребия за първенството и програмата на Първа лига. “Ясно е, че ще трябва да срещнем всички отбори, но съм доволен от жребия. Добре е, че в началото не играем срещу водещите отбори. Трябва ни време, за да влезем в ритъма на Първа лига. За нас това е добре. Надявам се в края на полусезона да сме в добра форма и срещу ЦСКА, “Левски” и “Лудогорец” да се представим най-добре”, заяви Станислав Генчев.
Наставникът коментира и първото домакинство на етърци срещу “Локо” (Пд). “Ще разузнаем локомотивци, ще гледаме техни контроли. В България отборите се познават и нищо не може да се скрие. Добре е, че започваме като домакини, но най-добре щеше да е, ако мачът се играе на нашия стадион “Ивайло”, добави Станислав Генчев.
Съвсем нормална програма, коментира спортно-техническият директор Стефан Атанасов, който изтегли жребия за етърци. “С оглед на това, че стадион “Ивайло” няма да е готов за началото на първенството, двата ни най-гледаеми мача срещу ЦСКА и “Левски” ще са през октомври, за когато имаме уверението на отговорните фактори, че стадион “Ивайло” ще е готов. Това означава, че хората ще могат да се насладят у дома на мачовете на отбора ни срещу тези съперници. Добре е, че започваме с домакинство, програмата е нормална, сега трябва треньорският щаб да си разузнае противниците и да започваме”, заяви Стефан Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново