“Етър” стартира на 8 януари, заминава на лагер в Анталия

Публикувано на пт, 22 Дек. 2017
303 четения

“Виолетовите” с най-посетени мачове в България след “Левски” и ЦСКА

На 8 януари ще стартира предсезонната си подготовка футболният тим на “Етър”. Играчите ще бъдат извикани същия ден следобед за първата си тренировка. Вече е готова по-голямата част от програмата за подготовката. “Виолетовите” планират да проведат основната част от нея в турския курорт Анталия. Там ще бъдат от 20 януари до 3 февруари, като на място ще изиграят и 4 контролни срещи. Първият официален мач е на 17 февруари на стадион “Ивайло” срещу “Септември”.
Все още обаче се чака решението на клубната управа за треньорския пост. Следващата седмица предстои заседание на УС, на което ще бъде направен анализ на есенното представяне и ще се вземат решения за треньорския пост и селекцията. Относно бъдещето на Станислав Генчев до момента от клуба нито са обявили, че ще бъде освободен, нито че остава.
В последните дни по медиите бяха спрягани няколко имена – на Красимир Балъков, на Наджи Шенсой, на Веселин Великов, но нито едно от тях няма официално потвърждение. Не е изключен и вариант при нов наставник Станислав Генчев да остане негов помощник, какъвто и сега се води на Иван Вутов по документи. Кой ще води “виолетовите” напролет със сигурност обаче ще стане ясно още преди края на декември.
“Етър” е с най-висока посещаемост на даден мач в първенството на Първа лига този сезон след столичните “Левски” и ЦСКА-София. Най-посетеният двубой в шампионата е дербито “Левски” – ЦСКА-София, на който са присъствали 25 107 зрители. На второ място е домакинство на “Левски” срещу “Лудогорец” – 16 000 зрители. На трето място по посещаемост се нарежда ЦСКА-София – “Лудогорец” с 11 000 зрители.
Веднага след домакинствата на “сините” и “червените” в класацията е “Етър”. Мачът на етърци с “Левски” е посетен от 9800 зрители, а следващият мач от шампионата е “Етър” – ЦСКА-София с 9300 зрители.
Най-посетените срещи на шампиона “Лудогорец” са в евротурнирите. На “Лудогорец” – “Брага” са били продадени 7544 билета, а на мачовете на “орлите” с ЦСКА-София и “Левски” в Разград е имало съответно 6500 и 5000 души. В евротурнирите рекорда държи “Ботев” (Пд), на чийто мач с “Маритимо” е имало 10 843 зрители.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново