“Етър” спечели и реванша с “Пирин”

Публикувано на ср, 16 май 2018
241 четения

“Виолетовите” излизат за 11-о място срещу “Дунав” (Русе)

“Болярите” спечелиха и втория си мач срещу “Пирин” в плейофите, като след победата си с 2:1 у дома постигнаха успех и в Благоевград с 1:0. Така за 11-ото място “Етър” ще срещне в два мача “Дунав”.
Първото полувреме предложи тактическо надлъгване, като великотърновци приеха играта в половината си и домакините имаха няколко възможности. В 13-ата минута Боджадж с глава принуди Христо Иванов да вади в корнер. В 30-ата минута Рения симулира за дузпа в пеналта, но реферът Никола Попов не се подведе. Две минути по-късно Траянов след комбинация с Боджадж стреля над гредата. В тези минути “Пирин” бе по-креативният отбор. Първата възможност за “Етър” бе чак в 44-ата минута, когато Почански напредна отляво и центрира, а Бадара засече топката, но покрай гредата.
Началото на втората част не промени тактиката на двата тима. В 51-ата минута след корнер Рения стреля, но Христо Иванов улови. В следващата минута дойде и единственото попадение в срещата. Дани Младенов напредна отдясно и намери Руменов, който върна към Аласана Мане. Прецизният шут на халфа прати топката в горния десен ъгъл на вратаря Георгиев – 0:1.
Паланков с глава стреля в аут в 54-ата минута, а пред отсрещната врата се откъснаха Почански и Младенов, но пасът на Почански не бе точен. Постепенно домакините отпаднаха и “Етър” при контрите можеше да вкара и втори гол. Опасна атака на Пашов в 67-ата минута завърши с пас към Почански, който не успя да стреля, а Пашов завърши атаката с удар край вратата.
Христо Иванов в 69-ата минута улови далечен удар на Хендерсон, по-късно хвана и изстрел на Боджадж. “Виолетовите” пък заложиха на контри и в 80-ата минута Младенов от добра позиция би покрай гредата, а до края на няколко пъти играчи на “Етър” излизаха в числен превес, но не стигнаха до втори гол.
В четвъртък от 20:00 ч. “Етър” приема “Дунав” на стадион “Ивайло”, а на 21 май (понеделник) гостува от 20:30 ч. в Русе. Победителят остава директно в групата, а загубилият ще срещне в бараж третия от Втора лига.
“Етър”: Хр. Иванов, Пашов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Мане (72 Н. Колев), Руменов, Младенов (84 Гълъбов), Почански, Бадара (83 Петков).

Красимир Балъков:
“Победа в тактически мач,
такива ще бъдат и следващите”

“Бяхме по-силни в тактическата дисциплина, която исках от момчетата. Доволен съм и от заряда и характера, ние трябваше на този пирински дух да влезем много здраво. Имаше момент през първото полувреме, в който си помислих, че могат да ни пречупят, но за мое щастие успяхме да се настроим отново и заиграхме по-добре. Търпение исках от футболистите и да играят без страх. Бяхме готови за тази игра на “Пирин”. Започнахме мача добре, после имаше период, в който влязохме в техния стил, което не беше добре, но успяхме отново да се стабилизираме и да проведем мача до края, както искаме.
Във футбола, когато биеш, е винаги позитивно, като губиш е негативно. Днес ще се насладим на една хубава победа, но още нищо не сме направили. Чака ни здрав мач с “Дунав”, трябва да се възстановим и пак да подходим със спокойствие. Само така се постигат успехи. Ще бъде отново тактически сблъсък, както бе и този. Важно е да не допуснем голове и да вкараме повече, но съм сигурен, че няма да се реши от първия мач. Ще има два здрави сблъсъка. Познавам добре Орачев, амбициозен и качествен е, знам, че иска винаги победата. Ще бъде тактически мач, надявам се да го изиграем по най-добрия начин.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново