“Етър” си плати задължението към Зоналния съвет на БФС

Публикувано на вт, 29 ян. 2013
216 четения

“Етър” е изчистил задълженията си към Зоналния съвет на БФС във В. Търново, съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. Както вече писахме, “виолетовите” имаха да внасят 1000 лева за картотеки на младите си футболисти и такса участие на отборите в първенствата на детско-юношеските групи.
Заради дълга, останал от лятото, зоналният шеф Георги Велинов неотдавна предупреди, че няма да назначава съдии за мачовете на тимовете напролет, което щеше да доведе до изваждането им от шампионата. След първия загубен служебно мач щеше да се сезира Спортно-техническата комисия и да извади отборите, а това пък щеше да повлече и мъжкия отбор в “А” група, която по правилник задължително трябва да има участващи в първенствата детско-юношески гарнитури.
Другата новина от клуба е, че първи професионален договор е подписал бранителят Бисер Стоянов. Младокът играе за юношите старша възраст, чиито треньор е Борислав Евтимов.
Междувременно първият отбор продължава подготовката си в Анталия, където вече изигра три контролни срещи, а други две пропаднаха заради лошото време. Намеренията са тази седмица “Етър” да изиграе нови два мача. Засега сигурен е обаче само този в събота с вицешампиона на Азербайджан “Хазар” (Ленкоран), който ще се играе от 15:00 ч. в Белек. Ръководството продължава да търси съперник за 30 или 31 януари, като преговаря с два-три отбора, намиращи се на подготовка там. Промени по състава в последните дни няма, като се изключи напускането на капитана Николай Петров, съобщиха от клуба.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново