“Етър” с първа тренировка днес

Публикувано на пн, 10 ян. 2022
109 четения

“Етър” стартира днес подготовката си за пролетния полусезон във Втора лига. “Виолетовите” завършиха есента трети само на 2 т. от водача “Спартак” (Варна) и ще продължават да преследват завръщането си в елита. Старши треньорът Веселин Великов събира футболистите в 13:00 ч. на стадион “Ивайло”, а час по-късно е първата тренировка.
Първите две седмици етърци ще тренират в домашни условия, а от 24 януари заминават на десетдневен лагер в Благоевград, като има предвидени два или три стадиона в района за заниманията. От 5 февруари тимът се завръща отново във Велико Търново в третия етап от подготовката, изцяло насочен към първия официален мач у дома срещу “Септември” (Симитли) на 19 февруари. По време на подготовката са предвидени и седем контролни срещи.
За разлика от предишните години, няма сериозно текучество в състава по време на паузата. Трима са напусналите футболисти – всички от халфовата линия, като толкова са засега и новите попълнения. Договорът на Ромеш Ивей изтече и тъй като панамецът е от страна извън Европейския съюз, няма право да играе във Втора лига. Аржентинецът Николас Фемия пък се възползва от клауза в договора си, която му позволяваше на полусезона да се прибере в родината си. Той ще продължи кариерата си в местния елитен “Сармиенто”. Изненадата за треньора Веселин Великов дойде от Мартин Петков, който бе с аматьорски статут и реши да напусне, въпреки че от клуба бяха готови да му предложат договор. Петков предпочете да играе в “Ботев” (Враца).
“Етър” ще привлече халфа Цветомир Тодоров на мястото на Фемия. Той вече игра за “болярите” през 2016-2017 г. във Втора и Първа лига и се очаква да помогне с опита си. Очаква се договор за година и половина да подпише младият централен защитник Георги Александров, който идва от “Левски” (Сф). На проби идва още един юноша на “сините” – офанзивният халф Кирил Киров, който за последно бе в “Беласица”. Не е изключено да има още едно ново попълнение.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново