“Етър” привлече защитник от “Ним” със стаж в Лига 1 на Франция

Публикувано на вт, 13 февр. 2024
54 четения

Централният защитник с над 45 мача в Лига 1 и Лига 2 на Франция Келиан Гесум е най-новото попълнение на “Етър”. Двете страни подписаха днес договор за година и половина. Той е водил зимната си подготовка във Франция и се включва в тренировките на “виолетовите”, като вече има права за официалните мачове. В “Етър” той ще носи фланелката с № 5.
Келиан Гесум е роден на 5 февруари 1999 г. Висок е 176 см и тежи 70 кг, играе като централен защитник. Преминава през всички възрасти на “Ним”, като от 2020 г. е в първия отбор, с който през сезона 2020/2021 г. записва 15 мача в Лига 1. След изпадането на тима продължава с него в Лига 2 и Championnat National, а общо с екипа на “Ним” Келиан Гесум има 99 мача и 1 гол.
“Щастлив съм да започна това ново приключение с “Етър” и се вълнувам, че в най-скоро време ще започна да играя. На 25 години съм, действам като централен защитник. Кариерата ми досега премина в “Ним Олимпик”, имам 15 мача в Лига 1 на Франция и над 30 във втора лига.
Чух добри новини за нивото на българското първенство, шампионатът е добър, а страната е много красива. Целта ми е “Етър” да остане в първа лига. Това е предизвикателство, което се надявам, че заедно ще постигнем!”, заяви след подписването на договора си Келиан Гесум.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново