“Етър” приема “Локомотив” (Пд), кого ще нацели за баражите?

Публикувано на пт, 27 апр. 2018
391 четения

Последната интрига от редовния сезон остана кого ще срещне “Етър” в предстоящите баражи за оставане в Първа лига – “Пирин” или “Витоша” (Бистрица). В понеделник “виолетовите” приемат пловдивския “Локомотив”, като ще гонят победа. Въпросът е дали тя ще бъде повече за престиж и добро самочувствие преди баражите, или ще им позволи да изпреварят “Дунав”.
Двубоят е на 30 април (понеделник) от 20:00 ч. на стадион “Ивайло” на електрическо осветление. Развръзката обаче може да дойде още днес, когато е другият мач от групата. В София съставът на “Септември” приема “Дунав” в мач без значение за домакините. Русенци водят с точка пред “Етър” и при победа като гости ще направят преднината си недостижима. С оглед на това, че се очаква Николай Митов да даде почивка на ред титуляри, това не е невъзможно.
Ако все пак “Дунав” не бие, “Етър” ще може при победа да го изпревари в крайното класиране. Както е известно, третият ще играе срещу “Витоша”, а четвъртият – срещу “Пирин” в мачовете за 11-14 място. Ако “Етър” срещне тима от Бистрица, ще е домакин в реванша, но ако играе с “Пирин”, вторият мач ще е в Благоевград. Това е така, защото според правилника домакин във втората среща е отборът, заел по-предна позиция в класирането след редовния сезон.
Защитникът Георги Пашов е наказан за 1 среща заради натрупани картони и ще пропусне мача “Етър” – Локо” (Пд).
Още един двубой има да изтърпява и нападателят Алиуне Бадара, който също ще почива. Контузен пък е сърбинът Душан Младенович. В игра обаче се завръща халфът Георги Сърмов.
Целта пред “Етър” е не да си подбира съперник, защото няма особена разлика дали ще срещнем “Пирин”, или “Витоша”, а да влезе в ритъм и евентуален успех да внесе спокойствие в отбора, коментира главният мениджър Красимир Балъков.
Двубоят ще бъде ръководен от столичния рефер Николай Йорданов, който в сряда свири дербито “Левски” – ЦСКА-София. Негови асистенти са Мартин Ангелов и Велислав Миленков, четвърти съдия – Пламен Хинков, съдийски наблюдател – Костадин Гергинов.

Мачовете:
27 април, 17:30 ч.
Септември – Дунав
30 април, 20:00 ч.
Етър – Локомотив (Пд)
Класиране:
1. Септември 32:46 41
2. Локо (Пд) 25:42 36
3. Дунав 22:44 28
4. Етър 30:51 27

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново