“Етър” приема “Левски” без публика

Публикувано на пт, 19 февр. 2021
247 четения

“Етър” приема “Левски” в интригуващ мач в първото си домакинство от пролетния полусезон. Двубоят е в неделя от 17:00 ч. на стадион “Ивайло” с главен съдия Драгомир Драганов от Варна.
За жалост и този двубой ще е без публика заради противоепидемичните мерки. Мачовете между двата отбора са рекордни по посещаемост и за 20-и, и за 21 век, като абсолютният рекорд е от 40 000 зрители. В последните години посещаемостта не е падала под 10-11 000 души.
Заради организацията по мача паркингът пред стадиона трябва да бъде освободен от автомобили в неделния ден, призоваха от клуба. Откритата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло” обаче ще може да бъде ползвана от граждани от 8:30 до 12 ч. в неделя.
Теренът бе напълно изчистен от снега, а и затоплянето на времето даде своето. Вчера той бе окосен и е готов за мача, съобщиха от ОП “Спортни имоти и прояви”.
Вратарят Христо Иванов пропуска мача поради наказание и титуляр ще бъде Анатолий Господинов, а втори вратар – опитният Цветомир Цанков. Добрата новина от “Етър” е, че няма контузени футболисти и всички са на линия за важния мач.
За предстоящия двубой срещу “Левски”, срещу когото има 4 поредни победи като наставник, Александър Томаш каза: “Това, че с екипа ми сме записали победи над “Левски”, в момента няма да ни помогне. Тези успехи са един сладък спомен, но гледам само в бъдещето. Дано само времето тогава да е по-добро.”
Срещата е от изключителна важност за “виолетовите”, като евентуална победа ще ги остави в групата от отбори с приблизително равни точки.
Универсалният футболист на “Арда” (Кърджали) Михаил Александров ще разтрогне договора си с клуба в близките дни. Бившият национал не получавал достатъчно игрови минути от наставника Николай Киров и поради тази причина е решил да потърси ново предизвикателство. През годините 31-годишният Александров, който е юноша на ЦСКА, бе използван като ляво крило, ляв външен халф и дори ляв краен защитник, а кариерата му премина през младежките формации на “Борусия” (Дортмунд), “Академик” (София), “Лудогорец”, “Легия” (Варшава) и “Арсенал” (Тула).
На този етап опциите пред Александров са “Етър” и “Славия”, които са изявили желание да го привлекат в редиците си. За целта обаче бившият национал трябва да разтрогне с “Арда” до края на месеца, когато затваря трансферният прозорец у нас.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново