“Етър” приема “Дунав” в контрола

Публикувано на пт, 24 мар. 2023
167 четения

“Етър” излиза срещу “Дунав” (Русе) днес в контролна среща. “Виолетовите” приемат русенци от 14:00 ч. на стадион “Ивайло”.
Проверката ще запълни паузата в първенството заради квалификациите на националния отбор. Неотдавна двата тима играха в Русе в мач от шампионата, който завърши наравно 0:0.
Следващият официален мач на “болярите” е на 31 март от 17:30 ч., когато посрещат “Беласица” (Петрич). Последните мачове от изминалия кръг донесоха грешни стъпки за конкурентите на “Етър” за влизане в елита. “Спортист” (Своге) беше разбит с 3:0 от “Беласица”, а “Крумовград” завърши само 1:1 със “Спартак” (Плевен). Така “виолетовите” с 43 точки имат преднина от 4 точки пред двата тима. Начело е дублиращият отбор на ЦСКА 1948 с 50 т., но той няма право на влизане в Първа лига.
Вторият отбор на “Етър” пък излиза във възлов мач за класирането си в Северозападната Трета лига. Футболистите на Стефан Ангелов излизат в Дряново срещу местния “Локомотив” – пряк конкурент в битката за оставане в групата. Мачът е в събота от 14:30 ч. на стадион “Локомотив”.
Етърци, които бяха подсилени от опитните Христо Иванов (вратар) и Иван Петков (нападател), както и от полузащитника Кристиян Кънчев, натрупаха две победи и две равенства в четирите си пролетни мача. Тимът вече има 15 точки и изпреварва в таблицата “Дреновец” с 14 и “Локо” (Дряново) с 9. При победа над дряновци в събота разликата между двата отбора ще стане внушителните 9 точки, което прави победата задължителна.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново