“Етър” преговаря с Писаров и Валериев

Публикувано на ср, 18 февр. 2015
216 четения

“Виолетовите” приемат днес “Бенковски” (Бяла) в Самоводене

Първи контроли на собствен терен ще изиграе “Етър” след идването на новия старши треньор Георги Василев. Тази седмица “виолетовите” приемат отборите на “Бенковски” (Бяла) и “Академик” (Свищов).
Досега етърци направиха три проверки на чужд терен – първо биха с 1:0 в Разград дублиращия отбор на “Лудогорец”, после се наложиха с 3:1 над “Академик”, а в събота завършиха наравно 1:1 с “Розова долина” в Казанлък.
Днес от 14:30 ч. е и първата контролна среща у дома. Възпитаниците на Георги Василев приемат “Бенковски” (Бяла), като мачът ще се играе в с. Самоводене. В събота “болярите” също от 14:30 ч. посрещат и свищовските “студенти”.
Двама опитни играчи с огромен стаж в “А” група преговарят в момента с етърци – Искрен Писаров и Цветомир Валериев. Вчера двамата бяха на стадион “Ивайло” и преговаряха с президента на клуба Александър Нанков. Той им е съобщил финансовите параметри в клуба и се очаква днес те да дадат окончателен отговор. По неговите думи “Етър” си има финансова политика, която спазва стриктно.
Искрен Писаров е на 29 години и играе като офанзивен халф. Кариерата му започна в родния “Янтра” (Габрово), откъдето премина във “Видима-Раковски”. Със севлиевския тим влезе в “А” група през 2008 г. и оттогава играе в елита с отборите на “Локомотив” (Пд), “Берое”, “Локомотив” (Сф), “Миньор”, а през есента бе в “Черноморец” (Бургас). Писаров има над 170 мача в “А” група.
Цветомир Валериев е познато име на великотърновската публика, халфът игра за “Етър 1924” през сезона 2010/2011 година. Валериев е на 31 години, защитавал е още цветовете на “Нафтекс”, “Локомотив” (Мездра), “Сливен”, “Черноморец” (Балчик), после отново се върна в “Локо” (Мз), а за последно тази есен бе в “Ботев” (Враца).
Междувременно 17-годишният юноша на “Левски” Николай Николаев, който бе на проби в тима, се прибра в столицата. Николаев, който дойде от играещия в софийската областна група “Елит”, преценил, че трудно ще се пребори за титулярно място в настоящия тим на “виолетовите”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново