“Етър” представи новите попълнения

Публикувано на чт, 23 февр. 2017
306 четения

Новите си попълнения представи официално лидерът във Втора лига “Етър”. Шестима нови футболисти бяха привлечени през паузата по искане на новия старши треньор Станислав Генчев. На церемония на стадион “Ивайло” вчера председателят на Управителния съвет на “Етър” проф. Георги Камарашев връчи виолетовите екипи на играчите, като преди това приветства присъстващите футболисти, гости и фенове.
“Влизаме в новия полусезон като лидери, всичко необходимо за подготовката на отбора бе извършено от ръководството на клуба със съдействието и на Община В. Търново. Имаме и шест нови попълнения, надявам се отборът да влезе с ентусиазъм в подновяването на шампионата и да завърши първи в класирането”, заяви проф. Камарашев, като пожела успех на треньора, на тима, а на феновете – да създават незабравими мигове както на стадион “Ивайло”, така и при гостуванията. Успех на новите попълнения пожела и Станислав Генчев със заръката да помогнат на отбора да изпълни целите си.
Всеки от играчите ще носи екип с избрания от него номер. Най-опитният – Тодор Колев, ще носи фланелка с № 88. Той е роден на 8 февруари 1980 г. Юноша на “Етър”, откъдето през 1999 г. отива в “Левски”, а после в плевенския “Спартак”. Кариерата му продължава отново в “Левски”, в “Марек” и “Славия”, а после в “Алемания” (Ааахен, Германия), “Апоел” (Шмона, Израел). От януари 2011 г. преминава в Лудогорец (Разград), където става капитан на тима и е с основен принос за влизането в “А” група. През 2012 г. в “Етър 1924” отново облече виолетовия екип и помогна за влизането в “А” група. После игра в Гърция, през есента бе в “Хебър” и от януари отново е в “Етър”. Централен нападател.
Другото много опитно подкрепление – Иван Стоянов, ще играе с № 73. Той е роден на 24 юли 1983 г. и е юноша на “Сливен 2000”, като още на 18-годишна възраст дебютира и за мъжкия тим. През лятото на 2005 г. той осъществява трансфер в немския елитен “Щутгарт”, но играе във втория отбор, а после се завръща в “Сливен 2000”, с който се изкачва до “А” група. През лятото на 2009 г. той преминава в ЦСКА. Следващия сезон е в “Алания” (Владикавказ), с който има 32 мача и 2 гола. От 2011 г. е в “Лудогорец”, където за две години нанизва 25 гола в 65 мача. И през двата си сезона в Разград е шампион на България, по веднъж взима Купата на България и Суперкупата. Става голмайстор на “А” група за 2012 г. с отбелязани 16 гола. После племенникът на Лечков отново е за един сезон в ЦСКА, след което от “Монтана” отива в “Ботев” (Пловдив), с който разтрогна през януари. 12 мача в националния отбор и 12 в младежкия национален тим. Нападател.
Тихомир Кънев си избра № 99. Централният нападател е бивш играч на “виолетовите”, роден на 3 януари 1986 г. Юноша на “Етър”, кариерата си започва в “Черноломец” (Попово). От 2007 до 2009 г. е футболист на “Светкавица” (Търговище), с който има 46 мача и 13 гола. През 2010-2011 г. е в “Етър”, става голмайстор на “Б” група. Отново в “Светкавица”, а после 2013-2104 г. в “Локомотив” (ГО), с който има уникалните 56 гола в 41 мача. После играе в “Созопол”, отново в “Етър”, пак в “Локо” (ГО), с който също става голмайстор на “Б” група.
С № 22 ще играе халфът Димо Атанасов. Той е роден на 24 октомври 1985 г. и съвсем млад от родния “Павликени” е привлечен в “Локомотив” (Сф), където игра цели 8 сезона и има 145 мача и 14 гола. После две години бе в “Лудогорец”, в пловдивските “Локо” и “Ботев”, в “Славия” и “Черно море”. Тази есен бе в “Локомотив” (ГО), където бе основен играч с 15 мача и два гола. Има 8 мача и 2 гола в младежкия национален отбор.
Йордан Апостолов взе носения досега от Петър Димитров № 88. Апостолов е роден на 30 ноември 1989 г. Халф. Започва в “Спортист” (Своге), минава през “Беласица”, “Балкан” (Ботевград), “Чавдар” (БСл). През 2011 г. дойде в “Етър 1924”, с който има 11 мача и 2 гола. Кариерата му продължи в “Локо” (Мз), “Добруджа”, “Марек”, “Ботев” (Вр). Последните два сезона бе в “Локомотив” (ГО), където бе основен играч с 46 мача и 3 гола и сериозен принос за прогреса на тима.
Георги Кременлиев е син на бронзовия медалист от САЩ-94 Емил Кременлиев. На 23 години, роден през 1993 г. и играе като десен бек. Юноша е на “Славия”, после три сезона игра в “Банско” и един в “Царско село”, а в “Етър” идва от “Дунав” (Русе). Кременлиев ще играе с № 3.
В петък в съблекалнята на тима на стадион “Ивайло” ще бъде отслужен водосвет за успешно начало на пролетния полусезон.

Тодор Колев: “В “Етър” ще приключа кариерата си”
“В “Етър” смятам да завърша състезателната си кариера, която навремето започна именно оттук. Благодарен съм на “Етър” и винаги ще бъде така. Надявам се с новите попълнения, с помощта на феновете и на ръководството да изпълним нашата цел – а тя е Първа лига. Преди 3-4 години дойдох в отбора по времето на Цанко Цветанов и тогава пак казах: дошли сме да свършим работата. Направихме го и влязохме в “А” група. Сега го казвам отново: ще се постараем всички заедно да го постигнем.
Има настроение в отбора, въпросът е, че трябва да се работи – както на тренировките, така и по време на мачовете. Така че всичко, каквото зависи от нас, ще го дадем, за да постигнем целта.”

Иван Стоянов: “Убеден съм, че ще завършим първи”
“Благодаря на старши треньора за поканата. Идвам в един отбор с история, с хубав стадион. Надявам се да изпълним задачите и да радваме феновете, а това означава да побеждаваме.
Не съм следил през годините “Етър” и тепърва придобивам впечатления. Събрани сме доста добри и опитни футболисти. От нас се иска да помагаме на младия и перспективен треньор, защото аз го познавам отлично и знам, че Станислав Генчев ще иска да израства. Идвам основно заради него, играли сме заедно в доста отбори и сме добри приятели. Надявам се да оправдаем доверието му. Познавам доста от футболистите, според мен колективът е добър. Като опитни играчи трябва да помагаме на младите. Ако не вярвах, че “Етър” ще стане първи, нямаше да дойда във В. Търново. Искрено го вярвам и се надявам да завършим първи с разлика пред останалите отбори.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново