“Етър” подписа за 2 години с Бадара

Публикувано на вт, 25 юли 2017
279 четения

“Етър” подписа договор със сенегалския нападател Алиуне Бадара Самб. 28-годишният таран пристигна в края на миналата седмица и първо мина медицински тестове, които показаха, че е в отлично физическо състояние. Клубът му предложи двегодишен контракт с “виолетовите”.
Бадара е роден на 1 октомври 1989 г. в Дакар. Висок е 194 см и тежи 83 кг, играе като централен нападател. Идва от “Амаранте” (Португалия), където за миналия сезон в 24 мача, които е играл като титуляр, е нанизал 15 гола. Преди това е играл и за португалските “Нинензе” и “Вианензе”. Алиуне Бадара е бил наблюдаван и одобрен от треньора Станислав Генчев още преди да дойде в България. Сенегалецът гледа на живо гостуването на етърци на “Витоша”, завършило 1:1, и се присъедини към тренировките на “виолетовите”, но сега предстои да му бъде извадена работна виза и едва след това ще може да бъде картотекиран в БФС. До трансфера му се стигна заради дефицита на централни нападатели в родното първенство и на Бадара се разчита да се превърне в реализатор на върха на атаката.
Алиуне Бадара ще направи неофициален дебют с виолетовия екип още утре, когато “Етър” ще запълни седмицата без официални мачове с контролна среща. Великотърновци играха с “Витоша” в петък, а следващият им официален двубой е чак на 31 юли, понеделник, срещу “Верея”. Десетте дни са достатъчно, за да направи отборът и контрола, е преценил треньорът Станислав Генчев.
“Етър” ще приеме състава на “Спартак” (Плевен), мачът ще бъде в сряда от 18:30 ч. на градския стадион в Дряново.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново