„Етър“ подписа с халфа Емануил Личев

Публикувано на пн, 31 окт. 2022
151 четения

Полузащитникът Емануил Личев е най-новото попълнение на „Етър“. Ръководството на клуба и 22-годишният халф подписаха днес договор и Личев се присъединява към тренировките на „болярите“. Той обаче ще може да влезе официално в игра след Нова година, тъй като през есента записа мачове за „Монтана“. „Продължаваме линията да привличаме в отбора футболисти, тръгнали от Велико Търново и от нашата школа“, коментира президентът на клуба Деян Куздов.

Емануил Личев е роден на 17 април 2000 г. във Велико Търново и започва в школата на „Етър“, откъдето преминава в Академията на „Литекс“. После кариерата му преминава през ЦСКА, „Миньор“ (Раднево), „Кариана“ (Ерден), ЦСКА 1948, а за последно бе в “Монтана”, с който се раздели преди месец по взаимно съгласие. Висок е 185 см и тежи 74 кг, играе като дефанзивен халф, но може да изпълнява и офанзивни функции. Бил е национал на България до 18 и до 19 години.

„Бях в „Етър“ до 12-годишна възраст, когато преминах в школата на „Литекс“. Моят път започна от Велико Търново и отново се връщам в родния ми град. Разделихме се с „Монтана“ по взаимно съгласие и това отваря нова страница за мен. Очаквам „Етър“ да постигне целта си влизане в елита и това да е окончателният резултат от сезона. От себе си очаквам да направя добри игри с виолетовия екип, да побеждаваме и да помогна на отбора да изпълни целите си“, заяви след подписването на договора Емануил Личев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново