“Етър” отстъпи с 1:0 в Пловдив, Балъков изригна срещу реферите

Публикувано на вт, 17 апр. 2018
158 четения

“Етър” загуби с 1:0 гостуването си на “Локомотив” (Пд) и вече е ясно, че ще играе за 11-14 място заедно с “Дунав”, като техни съперници ще бъдат “Пирин” или “Витоша”. “Виолетовите” обаче можеха да стигнат и до ремито, ако в 79-ата минута реферът Ивайло Стоянов не бе спестил очевадна дузпа за игра с ръка на Езе пред голлинията. След мача главният мениджър Красимир Балъков бе бесен от поредицата груби ощетявания от съдиите.
Етърци доминираха през първите 25 минути. Още в 4-ата минута Н. Колев центрира отдясно, но Пиргов боксира. За домакините пък в 14-ата минута Марчев се размина с топката пред вратата. Най-опасното положение за “Етър” бе в 20-ата минута, когато Аласана Мане стреля от фаул, но вратарят Пиргов успя да спаси. В ответната атака Аралица стреля опасно с глава, но Гъргич извади топката в корнер.
В 27-ата минута след хубава комбинация Батрович от отлична позиция прати кълбото над гредата. В следващите минути локомотивци имаха две чисти положения, но Денис Гъргич, който беше най-добрият играч на етърци в този мач, спаси. Той първо извади удар на Марчев, а после с крак спаси удар на Аралица. До почивката удар на Марчев мина до десния стълб, а за етърци Сърмов от фаул стреля неточно и високо над вратата.
“Локо” (Пд) издебна своя момент в 53-ата минута, когато падна и единственият гол в мача. “Виолетовата” защита увисна и оставеният непокрит Димо Бакалов се разписа за 1:0. “Етър” продължи да атакува, но не стигаше до чисти възможности. В 60-ата минута Младенов центрира остро, но топката бе избита в корнер. Малко след това след центриране отляво Бадара не успя с глава да засече топката. В 67-ата минута пък Мане стреля на метър от десния стълб.
Така се стигна до 79-ата минута, когато Георги Пашов от чудесна позиция стреля във вратата, а Езе с протегната ръка изби топката. Както е известно обаче, в настоящото първенство дузпи за “Етър” не се свирят, а срещу “Етър” се свирят и когато ги няма. Само преди няколко кръга Бадара пред голлинията с глава прати топката в ръката си, за което получи червен картон и дузпа. Сега обаче Ивайло Стоянов – Сватбата реши да отсъди корнер, а петият съдия предпочете да си затрае.
До края “болярите” не успяха да застрашат вратата на домакините, а в добавеното време Михалевич изскочи сам срещу Гъргич, но прехвърли и него, и вратата.
В следващия кръг в четвъртък от 17:15 ч. етърци приемат “Септември”, като вече ще се обиграват за решаващите плейофи.
“Етър”: Гъргич, Пашов, Скерлев, Гълъбов, Филипов, Сърмов, Мане (85 Руменов), Н. Колев, Батрович (83 Почански), Младенов, Бадара.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново