“Етър” обърна с 2:1 “Академик” (Св)

Публикувано на пн, 23 февр. 2015
481 четения

“Етър” обърна с 2:1 “Академик” (Свищов) в контрола, играна в Самоводене, като губеше в резултата до почивката. Победното попадение вкара Иван Петков в 89-ата минута на мача.
Двата отбора направиха здрав и бърз мач, макар и без много атрактивна и технична игра. За етърци отново отсъстваха лекуващите контузии Милчо Макенджиев, Радо Анев и Тодор Колев, което даде отражениe върху играта.
Гостите от Свищов започнаха със самочувствие и действията в началото се водеха в половината на “виолетовите”.
В 6-ата минута при една тяхна атака бившият етърец Ивайло Тодоров остана непокрит в пеналта и с плътен удар откри за “Академик” – 0:1. Малко след това “студентите” изпуснаха и втори гол – след центриране отдясно Добри Петров от чиста позиция с глава стреля, но топката се тупна и прeхвърли вратата.
В отсъствието на Макенджиев треньорът Георги Василев отново заложи в отбрана на Стоев и Копаранов, а дебют за “Етър” направи новото попълнение Искрен Писаров. В 17-ата минута след центриране отдясно Тихомир Кънев стреля с глава, но вратарят Пантев спаси.
Постепенно “болярите” пренесоха играта напред и създадоха няколко възможности. В 24-ата минута Тихомир Кънев от фаул прати топката на сантиметри над напречната греда, а после далечен удар на Николаев бе уловен от вратаря. В 40-ата минута пък след корнер за етърци Павлин Иванов от гостите с глава едва не си вкара автогол.
Георги Василев направи три смени на почивката, като в атака влязоха Иван Петков и Байдаков, а на мястото на Аладжов – Мартин Николов. Малко по-късно в игра се появи и Цветан Петров, който заигра в защита заедно с Копаранов на мястото на Тодор Стоев.
През втората част Иван Петков изработи два гола, с които “Етър” спечели мача. В 50-ата минута той изпревари вратаря и от съвсем малък ъгъл насочи топката във вратата, а от голлинията Димитър Байдаков я довкара – 1:1.
Етърци наложиха териториален превес, но свищовлии се бранеха организирано и рядко допускаха опасности. В 66-ата минута Тихомир Кънев се освободи технично, но ударът му отиде в аут. Чиста възможност имаше в 68-ата минута, голямо разбъркване пред вратата на гостите завърши с удар на Байдаков от упор, но вратарят Пантев акробатично изби.
Далечен удар на Емил Николов бе спасен от вратаря, а в 78-ата минута след корнер Иван Петков с глава стреля край гредата. Малко след това Байдаков изскочи срещу вратаря, но бе пресиран от защитник и стреля в тялото му. Минута преди края падна и победният гол, дошъл след центриране отляво от фаул и хубав удар с глава на Иван Петков за 2:1.
Това бе петата контрола на етърци, които до момента имат 4 победи и едно реми. В сряда от 14:30 ч. тимът гостува на “Загорец” (Нова Загора), а в събота приема ОФК “Павликени”.
“Етър”: Димитров, Попов, Трифонов, Аладжов, Стоев, Кямил, Ем. Николов, Писаров, Николаев, Кънев, Копаранов (Ив. Петков, Байдаков, М. Николов, Цв. Петров).
“Академик”: Пантев, Ганев, Пл. Ангелов, Иванов, Бл. Ангелов, Ив. Тодоров, Каравелов, Т. Тодоров, Методиев, Денчев, Д. Петров (Здр. Ангелов, Райчев, Младенов, Маринов, Д. Каравелов, Димитров).

Георги Василев:
“Преди седмица бихме “Академик” като гости с 3:1 и колкото да убеждавах играчите, че предишният мач трябва да остане на заден план, имаше подценяване. Получихме ранен гол, след това трябваше да се преустройваме, но свищовлии набраха самочувствие, а на тях то никога не им е липсвало.
Стана много полезен мач, за този период, в който сме, мисля, че не си загубихме времето с тази проверка. Здрав мач, много такива ще ни предстоят през първенството.
В течение на двубоя полека-лека ги надиграхме, имахме игрови превес, създадохме напрежение пред вратата, докато те разчитаха на контраатаки. Нормално.
Все още не сме готови, много важни играчи още са навън. Милчо Макенджиев в понеделник започва тренировки, Тодор Колев също. Радо Анев ще е малко по-дълго извън строя.”

Боби Борисов:
“Една от най-полезните контроли, предвид на това, че “Етър” е много добър отбор. А и теренът позволи да се поиграе смислен футбол, по-здрав, какъвто ще има през първенството. Доволен съм от проверката. Не бих казал, че играхме по-добре от първия мач, но все пак до 60-ата минута имахме инициативата. След това направих смени и пуснах млади момчета, които нямат опит да се противопоставят на “Етър”.
Разполагам с 22 футболисти по списък, но като опит са точно 12. Това ще е съставът за пролетта, нямаме кой знае какви амбиции и ще залагаме на младите местни момчета, ще им даваме по-голям шанс, за да почнем да градим отбор за следващите две-три години.
Като изключа “Спартак” и “Етър”, които са по-добри отбори и заслужават място в професионалния футбол, на нас едно трето място най ще ни приляга.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново