“Етър” няма да играе с “Черноморец”, играчите напуснаха, губи служебно

Публикувано на пн, 13 май 2013
279 четения

Кризата в “Етър 1924” стигна връхна точка вчера, когато се разбра, че предстоящият мач срещу “Черноморец” (Бургас) няма да се играе поради липсата както на футболисти, така и на всякакви финансови средства. По програма “виолетовите” трябваше да приемат бургаския тим от 18:00 ч. на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен.
Вчера сутринта още не бе ясно дали двубой ще има и ще бъде ли събран отбор за срещата. По неофициална информация повечето играчи напуснали хотела, но имало още 5-6 футболисти. Проблем бе и липсата на средства за организацията на мача – за да се състои той, са необходими поне 1500 лв. Така оставаше вероятността пари да бъдат намерени и към наличните играчи да бъдат извикани от Велико Търново още 7-8 юноши за провеждане на срещата. По обяд открихме по телефона административния директор Радин Хаджиев, който заяви: “Нищо няма да кажа. В момента съм със семейството си и почиваме” и прекъсна линията.
Два часа по-късно в крайна сметка се разбра, че мач изобщо няма да има. “Футболистите са разпуснати до второ нареждане. Някои от тях са в чужбина, други са в България. Хотелът в Сливен е освободен”, заяви Радин Хаджиев. Той отказа да коментира какво ще става занапред и дали ще има мачове с “Левски”, “Славия” и “Ботев” (Пд), което обаче изглежда почти невероятно. “Мач с “Черноморец” няма да има”, каза само Хаджиев.
Така при неявяване днес за двубоя “Етър 1924” ще запише служебна загуба с 3:0, а от актива му ще бъдат отнети три точки. Според нормативните документи на БФС при повторно неявяване отборът ще бъде изваден от групата, като досегашните му резултати се запазят, а на оставащите до края на първенството противници бъдат присъждани по 3 точки и служебни победи с по 3:0.
Отнемането дори и на три точки за днешния мач пък означава, че “Етър 1924” вече и теоретически отпада от състава на “А” група.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново