“Етър” направи трансферен удар, взе нападателя Флорент Боджадж

Публикувано на ср, 18 юли 2018
218 четения

“Етър” нанесе трансферен удар преди самото начало на първенството, като привлече един от голмайсторите на “Пирин” Флорент Боджадж. Британският футболист с косовски произход подписа двегодишен договор с “виолетовите” и на него се разчита още повече да засили головата мощ заедно с другото ново попълнение Жилсон Варела.
Боджадж вече направи първа тренировка с етърци, вчера премина медицински прегледи, след което подписа с великотърновския клуб. През пролетта той игра за “Пирин” (Благоевград), като в изиграните 11 мача вкара 5 гола и се запомни с добрата си игра с глава.
Фло Боджадж е само на 22 години, роден е на 13 април 1996 г. в Косово, но от едногодишен живее със семейството си в Лондон и играе на Острова. Висок е 184 см и тежи 82 кг. Няколко сезона е в “Хъдърсфийлд” (Англия), който сега влезе във Висшата лига, като дебютира едва 18-годишен и има 8 мача с 1 гол и 1 асистенция в Чемпиъншип, но е преотстъпван в “Килмарнък” и “Нюпорт Каунти”, а преди “Пирин” за последно е играл в “Уелинг”.
Самият Боджадж споделя за себе си, че е фен на “Челси”, а Еден Азар е любимият му футболист от настоящия отбор. Като дете харесвал Дидие Дрогба и винаги го е имал за пример. Играе като централен нападател, но най-обича да действа на втора позиция зад тарана, както беше в “Пирин”. “Обичам единоборствата със силни защитници, обичам да се връщам назад и да получавам топката, да я пазя, когато съм с гръб към вратата и да давам възможност на съотборниците си да се включват в атаката. Искам да играя в отбор с добър мениджър и с хубава публика”, заяви Боджадж.
Преди да подпише с “Етър”, е поддържал през лятото активно формата си в Англия. Фло Боджадж вчера беше картотекиран от великотърновския клуб в БФС и през новия сезон ще носи екипа с № 88.
А. ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново