“Етър” направи трансферен удар, привлече Николай Цветков от ЦСКА

Публикувано на пн, 20 юни 2016
367 четения

Николай Цветков - Демона започва в “Етър”.

Подготовка за новия сезон в професионалния футбол започва днес тимът на “Етър”. След тригодишно пребиваване в аматьорския футбол “болярите” по убедителен начин извоюваха визи за “Б” група. Старши треньорът Ферарио Спасов събира футболистите на стадион “Ивайло” в 10:30 ч., а първото занимание е час по-късно.
Още от началото на месеца усилено се работи по селекцията. На този етап е ясно, че седем от досeгашните играчи вече не са в състава на “виолетовите. Това са вратарят Емил Михайлов, Радо Анев, Радослав Байчев, Жюлиен Бенков, Любомир Генчев, заминал за Англия, Александър Узунов и Стефан Христов.
Новите имена се пазят в тайна, но “Етър” вече осъществи трансферен удар, след като привлече един от основните играчи на ЦСКА от миналия сезон Николай Цветков. Опитният полузащитник е дал съгласието си да заиграе под ръководството на Ферарио Спасов на стадион “Ивайло”.
Феро познава отлично качествата на Демона, с когото работи първо в школата на “Литекс”, а след това и в “Дунав” (Русе). 28-годишният Николай Цветков беше с основна заслуга за успехите на ЦСКА през последния сезон. “Червените” газеха наред конкуренцията във “В” група, както и сътвориха сензацията, спечелвайки Купата на България.
Демона се отчете с цели 22 попадения и 16 асистенции в Югозападната “В” група и Купата на България, но въпреки това попадна сред голямата група футболисти, обявени за ненужни на “Армията”. Сериозен интерес към него имаше от новака в Първа професионална лига “Верея”, но той предпочете да облече екипа на “Етър”.
Насрочени са шест контролни срещи, като се търси съперник и за седмата. Етърци веднага заминават на лагер в Дряново до 1 юли, когато отиват до Тетевен, за да изиграят първата си контрола срещу ЦСКА-2. След нея отборът ще получи кратка почивка и от 4-и започва вторият етап от подготовката във В. Търново. На 6 юли в Трявна ще бъде втората проверка – срещу елитния “Ботев” (Пловдив), който ще бъде на подготовка в планинския град. Третата е на 9 юли срещу “Дунав” (Русе) в Тетевен. След мача с “Дунав” “виолетовите” срещат трети елитен тим. Това е новият член на Първа лига “Нефтохимик”, като мачът ще е на 13 юли най-вероятно в Дряново.
На 16-и етърци приемат състава на “Ямбол” във Велико Търново, а на 20 юли играят с “Лудогорец-2”, като още не е уточнено къде ще е проверката. Последната генерална репетиция за началото на първенството ще е на 23 юли, като се търси подходящ съперник.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново