“Етър” гостува на “Локо” (Пд) в стратегически мач за класирането

Публикувано на пт, 13 апр. 2018
239 четения

Хр. Иванов и Атанасов наказани, но се завръщат Сърмов и Василев

Като стратегически определи предстоящия мач срещу “Локомотив” (Пд) главният мениджър на “Етър” Красимир Балъков. “Виолетовите” имат последна възможност да запазят шансовете си за второто място в групата, което дава право на директно оставане. “Това е най-важният мач за нас, все едно е финал. Двубоят е стратегически и за “Локо” (Пд), и за нас. Ако загубим в Пловдив, губим вече и теоретичната възможност да играем за 7-10 място. Ако спечелим победа или реми, все още можем да гоним второто място в групата. Нещата не зависят само от нас, но ние във всеки мач ще играем за победа. Това е реалността и трябва да я приемаме, но и да отидем за 11-14 място, сме длъжни във всеки от следващите мачове да играем здраво и да не губим ритъма”, коментира главният мениджър на “виолетовите” Красимир Балъков.
Двама основни играча пропускат предстоящото гостуване. За натрупани картони Дисциплинарната комисия на БФС наказа Димо Атанасов за 2 мача и 200 лв., като халфът ще пропусне освен гостуването в Пловдив и домакинството срещу “Септември”. Вратарят Христо Иванов пък е наказан за 1 мач плюс глоба от 1000 лева. Така опциите за вратарския пост са между Денис Григич и Цветомир Цанков.
Добрата новина обаче е завръщането в строя на двама от лидерите на отбора – Венци Василев и Георги Сърмов. Те пропуснаха последните срещи поради контузии, но вече тренират редовно и ще бъдат на линия за мача. Липсата им определено се усети в последните мачове.
По-спокойни и уверени са играчите след последния успех срещу “Дунав”. “Целият отбор ще придобие увереност. Ние във всеки мач играем като равни с големите отбори и не мисля, че сме по-слаби. Просто психически бяхме малко по-зле, но се надявам с тази победа да се върне мотивацията в целия отбор и да продължаваме с победи напред”, коментира Румен Руменов.
“Гледал съм вече “Локо” (Пд), добър отбор са. Ще ги разучаваме още. Излизаме за трите точки, тази победа ни е много важна”, увери Душан Младенович. “Надявам се, че след мача с “Дунав” ще придобием повече самочувствие и характер. Горе главите и да продължаваме да бием!”, коментира капитанът на тима Иван Стоянов.
Двубоят “Локо” (Пд) – “Етър” е в неделя от 20:00 ч. на “Лаута”. Той ще бъде ръководен от един от елитните ни рефери – Ивайло Стоянов, който в сряда свири на ниво дербито ЦСКА – “Левски”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново