“Етър” би с 2:0 в Белене с голове на Петър Димитров и Стефан Христов

Публикувано на вт, 22 мар. 2016
440 четения

Етърци взеха поредна рутинна победа. сн. Д. Йорданов

Поредна победа взеха етърци, този път с 2:0 като гости на “Гигант” (Белене). Мачът се игра край Дунава, тъй като есента домакинствата бяха разменени заради ремонта на стадиона в Белене. И този успех, както в Габрово преди седмица, обаче дойде с икономична игра на “виолетовите”.
Теренът бе изключително лош и пречеше на нормалното владеене на топката, но и усилията на етърци не задоволиха. Много малко бяха опасните положения през първата част. Първо удар на Любо Генчев мина до гредата, после в 28-ата минута след хубава комбинация Джихат Кямил от отлична позиция от 7-8 метра засече топката, но тя мина над вратата. До почивката още един шут на Стефан Христов от дъгата на наказателното поле мина над напречната греда.
След паузата Мартин Николов се появи на мястото на Явор Генчев. Отново опитният Петър Димитров бе автор на решаващ гол за “болярите”. В 48-ата минута след комбинация с Александър Кирилов и диагонален удар в далечния ъгъл Пепи Димитров даде преднина на етърци – 0:1.
Минималният аванс обаче за малко не изигра лоша шега на гостите. В 69-ата минута беленчани едва не изравниха. От фаул от 22 метра топката бе насочена опасно под самата греда, но Емил Михайлов отлично спаси.
Всичко бе решено в 75-ата минута, когато падна и вторият гол. Джихат Кямил стреля, вратарят на “Гигант” изби и Стефан Христов с добавка удвои резултата. До края в игра влязоха и Байчев, и Бенков на мястото на Минков и Кямил.
Играта на “виолетовите” срещу поредния посредствен отбор обаче изобщо не задоволи и трябва да светне като червена лампа за следващите мачове. Дано след идването на Ферарио Спасов нещата се подобрят, но преди това предстои крайно тежко гостуване на “Вихър” (Славяново).
“Етър”: Михайлов, Русев, Скерлев, Минков (84 Байчев), Кирилов, Яв. Генчев (46 Николов), Кямил (88 Бенков), Анев, Л. Генчев, Христов, Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново