“Етър” (2007 г.) шампион в Коледен турнир в Дряново

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
213 четения

Малките футболисти на “Етър”, набор 2007 г., спечелиха заслужено първото място в силния Коледен турнир в Дряново, събрал отбори от цялата страна. Надпреварата бе организирана за втора година от “Локомотив” (Дряново). 12 отбора от водещи школи спориха за купата и медалите, разделени в две групи от по 6 тима.
Етърци бяха заедно с “Черноморец” (Бургас), “Янтра-2013” (Габрово), “Академик” (Свищов), “Фортуна” (Плевен) и “Севлиево”. Възпитаниците на треньора Стефан Николов надиграха с 2:1 бургазлии, отстъпиха с 2:0 на “Янтра-2013”, но до края взеха категорични победи над “Фортуна” с 5:0, “Академик” с 1:0 и “Севлиево” с 9:0. Това им осигури първото място в групата и участие на финал.
До него след “въртележка” в другата група стигнаха домакините от “Локомотив” (Дряново). Оспорваният финален мач завърши с победа с 3:2 за “виолетовите”, които триумфираха с купата на първенеца и златните медали. Връчени бяха и индивидуални награди, като отличието за най-добър защитник получи Теодор Райков от “Етър”.
В крайното класиране сред “виолетовите” и дряновци местата от трето до 12-о се подредиха отборите на “Черноморец-2”, “Академик”, “Черноморец-1”, “Локо” (ГО), “Янтра-2013”, “Литекс”, “Фортуна”, “Арес” (Сф), “Севлиево” и “Трявна”.
“Момчетата се представиха отлично, играха футбол”, подчерта треньорът Стефан Николов. Това бе и последното официално състезание за календарната година на отборите от школата на клуба.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново