“Етър-64” завърши първия тур с победа в Шумен

Публикувано на пн, 14 Ное. 2016
134 четения

С победа като гост над “Шумен-98” завършиха първия тур от първенството хандбалистките на “Етър-64”. “Виолетовите” се наложиха с 29:25 (12:10) и приключват петте си мача срещу останалите отбори с три победи и две загуби. До края на годината им остава едно гостуване в Поморие. След изиграването на всички мачове, последните два отбора отпадат от борбата, а първите 4 отново ще играят всеки срещу всеки, без да се зачитат досегашните резултати. Шуменки бяха последни с четири загуби, но започнаха мача много напористо и началото бе оспорвано, като два пъти повеждаха в резултата.
“Етър-64” първи поведе, но в 13-ата минута домакините дръпнаха с 4:2. Последва изравняване, но в 19-ата минута стана 6:4, като в тези минути великотърновки проявиха нервност в нападение. На мястото на Ангелина Симеонова влезе Мирела Павлова, а след почивката и Данислава Петрова като дясно крило и редом със стартовия състав това бяха всички състезателки, които ползва Йонка Генчева поради оспорвания характер на мача.
Етърки изравниха за 6:6 в 21-ата минута и оттук нататък взеха нещата в свои ръце. С три поредни гола те взеха аванс и приключиха полувремето с 10:12 в своя полза. Втората част започна ударно и “болярките” не допуснаха повече изненади, като натрупаха аванс от 7 гола – 14:21 в 40-ата минута. В последните десет минути обаче имаха три поредни отстранявания и 6 минути играха с човек по-малко, което позволи на “Шумен-98” да стигне до почетното 25:29.
Най-резултатна бе Соня Богданова с 8 гола, следвана от Силвана Савич и Даниела Коцева с по 6, а за домакините също с по 6 завършиха Ирена Иванова и Габриела Христова.
Великотърновки са трети в подреждането с 6 точки, а двубоят между лидерките “Свиленград-ПУ” и “Бъки” в Габрово, които имат по 8 точки, беше отложен за 27 ноември заради утрешния първи мач на “амазонките” срещу “Вардар” (Скопие) от третия кръг на европейския клубен турнир “Чалъндж Къп”.
“Етър-64”: Десислава Николова, Соня Богданова 8, Силвана Савич 6, Деница Иванова 3, Ангелина Симеонова 1, Даниела Коцева 6, Десислава Кръстева 2 (Мирела Павлова 1, Данислава Петрова 2).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново