“Етър-64” загуби с 31:23 от “Бъки” първия мач за титлата

Публикувано на вт, 12 май 2015
150 четения

Хандбалистките на “Етър-64” записаха сериозна загуба с 31:23 (17:12) в Габрово от “Бъки” в първия финален двубой за шампионската титла на страната при жените. Отборът бе подкрепен от стотина свои привърженици, но не успя да ги зарадва с победа.
Домакините изиграха силен мач и решиха всичко още до почивката. Етърки изиграха слабо първо полувреме, в което преднината на габровки достигаше до 8 гола. След 5:1 етърки намалиха пасива до 8:5, но в един момент резултатът стигна до 14:6.
“Слаба първа част за нашия отбор, много грешки в атака и сгрешени пасове. За пореден път ще кажа, че влияние оказа фактът, че тренираме в малка зала, а не в ДКС “В. Левски”. През втората част се опитахме да се върнем в мача, намалихме пасива до 4-5 гола, но пропуснахме и три 7-метрови хвърляния. “Бъки” днес победи заслужено”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
Най-резултатна от “Етър-64” бе Маги Дончева с 9 гола, следвана от Петя Кръстева с 6.
Реваншът е на 19 май (вторник) от 18:00 ч. в ДКС “Васил Левски”. При победа на етърки, без значение с колко гола, ще има трети мач в Габрово най-вероятно на 29 май.
“Ще се хвърлим в реванша, но трябва да играем така, както в срещата, в която ги бихме неотдавна в Габрово”, допълни Атанас Атанасов.
“Етър-64”: Николова, Павлова 1, Дончева 9, Д. Кръстева, Богданова 3, Коцева 4, П. Кръстева 6 (Генчева, Гавраилова).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново