“Етър-64” вече е финалист за титлата

Публикувано на вт, 7 май 2013
134 четения

Хандбалният “Етър-64” вече е на финал за титлата, след като спечели и втората среща от полуфиналния плейоф. В Поморие срещу едноименния тим великотърновки записаха победа с 33:17 и ще очакват на финала “Бъки”.
Старши треньорът Йонка Генчева не пътува за двубоя по лични причини, Соня Богданова също не бе в групата, тъй като бе ангажирана като треньор с 10-годишните момичета, а почивка получиха младите Петя Кръстева и Деница Иванова.
Домакините поведоха с 1:0 и удържаха срещу “виолетовите” до четвъртата минута. В 8-ата етърки вече бяха сътворили пълен обрат – 2:6, после в 22-ата дръпнаха с 5:15, а почивката дойде при 9:18.
В началото на втората част в игра за етърки влязоха Деси Николова и Мирела Павлова. В 37-ата минута се включи Станислава Димитрова, която до края отбеляза пет гола и потвърди отличната си форма. В игра влезе и Дария Събева, а Александрина Бурнева се контузи и на терена се върна Зорница Стефанова, която бе изиграла първата част. Краят дойде при 33:17 за великотърновки, които ще трябва да поддържат игрова форма до 26 май, когато от 18 часа приемат в ДКС “В. Левски” отбора на “Бъки” в първия финал.
“Етър-64”: Александрова, Зорн. Стефанова 3, Зоя Стефанова 6, Бурнева 4, Коцева 4, Вакрат 7, Дончева 1 (Николова, Павлова, Димитрова 5, Събева).
А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново