“Етър-64” трети на плажен хандбал

Публикувано на ср, 29 юни 2016
181 четения

“Етър 64” спечели трето място на международния турнир по плажен хандбал в гръцкия град Александропулис. Състезанието е част от верига на EHF, но великотърновки участват само в него. Тази година за надпреварата не пътуваха старши треньорът Йонка Генчева, капитанът на тима Даниела Коцева, Деница Иванова, Деси Кръстева и претърпялата атроскопия на менискус Петя Кръстева. В състава обаче бе първото ново попълнение Ани Симеонова. Тя е 19-годишна от Панагюрище и учи във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. През последния сезон само тренира с етърки, тъй като не получи разрешение от клуба си да бъде картотекирана, но за следващия вече е на линия.
В предварителната група великотърновки загубиха с дузпи с 1:2 части от бившите еврошампионки по плажен хандбал “Спартакус” (Гърция). Първата чест бе за момичетата на “Етър 64”, гъркините взеха втората, не без домакинско рамо, а при дузпите бяха по-точни. Във втория си мач “виолетовите” победиха първенеца на Кипър “Литовина” с 2:1 части.
На полуфинала етърки паднаха от “Кастория” също с 2:1, а в спора за бронзовите медали надиграха националния отбор на България до 16 г. В състава на родените през 2000 г. националки са две възпитанички на великотърновската школа – Ралица Димова и Кристияна Караманлиева. Тази възраст се готви за участие на Европейско първенство по плажен хандбал в Португалия.
“Етър 64”: Д. Николова, С. Богданова, М. Дончева, Ант. Игнатова, Ани Симеонова, М. Павлова, Д. Петрова, М. Спиридонова, Ст. Динева, В. Маринова, М. Хараламбиева.
След завръщането от турнира, представителният отбор на великотърновския клуб бе разпуснат в почивка до средата на август, когато ще започне подготовка за защита на шампионската титла.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново