“Етър-64” тръгва за купата

Публикувано на пт, 29 Мар. 2013
99 четения

В битка за спечелване на купата на България тръгват хандбалистките на “Етър-64”. В събота и неделя в Шумен за мачовете от финалната четворка за отличието. Утре от 15:00 ч. великотърновки в полуфинал срещат отбора на “Васил Левски” (Нови пазар), а в неделя от 13:00 ч. е финалът.
Десет купи на България има във витрината си “виолетовият” клуб. За първи път отличието бе спечелено през 1997 г., а от 2002 г. насам “Етър-64” е неизменен носител на трофея с изключение на 2003 и 2008 г. Ако отново се преборят за отличието, възпитаничките на Йонка Генчева ще запишат пета поредна и общо 11-а купа.
Първият полуфинал е от 15 ч. между етърки и “В. Левски”, съдии на мача са Р. Стоянов и К. Костадинов. Веднага след това от 17:00 ч. играят “Шумен-98” и “Бъки” (Габрово). Двата загубили отбора се срещат в неделя от 11 ч. в мач за 3-4 място, а веднага след него от 13 ч. е финалът между двата спечелили от събота тимове.
“Готвихме се сериозно, купата винаги е била наша цел. Отборът заминава утре, вечерта ще нощува в Шумен. Очакваме интересен полуфинал между “Шумен-98” и “Бъки”, всеки от тях може да ни е съперник в неделя”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
15 състезателки ще пътуват за Шумен, съобщи треньорката Йонка Генчева. Сред тях отново не е украинката Анна Захарова, която е в столицата. В групата обаче са и младите Кристина Стефанова и Първолета Димова, които играят при девойките на “Етър-64”. “Всички са здрави, готови сме за мачовете”, добави Йонка Генчева.
Воденият от нея отбор на девойките до 19 години спечели регионалния турнир от първенството, проведен във Велико Търново. В първия мач “виолетовите биха свищовския “Нове-99” с 26:16, а после надиграха и силния тим на “Бъки” с 20:17, като до почивката водеха с 11:9.
Преди зоновия турнир етърки заемат второто място на 2 т. след “Бъки”, но показаха, че могат да побеждават габровки. “Всички играха добре, най-много голове вкара Станислава Димитрова – общо 19 в двете срещи. Отлично пази вратарката Ивона Петкова”, добави Йонка Генчева. Освен тях за девойките до 19 г. играха още Дария Събева, Деница Иванова, Петя Кръстева, Ренета Ангелова, Кристина Стефанова, Първолета Димова, Виолета Христова, Габриела Янкова, Мирела Павлова и Анна Костадинова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново