“Етър-64” – шампион по плажен хандбал

Публикувано на вт, 26 юни 2018
568 четения

Тимът на “Етър-64” отново стана шампион на България по плажен хандбал, като след третото място в първенството по класически хандбал грабна титлата в плажния му вариант. Шест отбора спориха за титлата на държавното първенство за жени, проведено в Каварна.
В състава, воден от президента на клуба Атанас Атанасов, се включиха само две жени и шест девойки от старшата възраст. Със златни медали се окичиха вратарката Деси Николова, пазила много силно, Ангелина Симеонова, Кристияна Караманлиева, Даница Петрова, Надежда Димитрова, Ралица Димова, Александрина Бундева и Цветелина Долчинкова. На практика само етърки заложиха на собствената школа. За “Хасково” играха великотърновките Гери Александрова и Антония Игнатова, а за “Шумен-98” – Зоя Стефанова.
В предварителната група “виолетовите” отстъпиха на “Панагюрище” с 0:2 части и биха “Железничар” със същия резултат. В другата група мериха сили тимовете на “Хасково”, “Шумен-98” и горнооряховският “Раховец-2008”. Второто място в групата прати великотърновки на полуфинал срещу шуменки, който спечелиха с дузпи с 2:1 части.
“В директния мач за титлата категорично надиграхаме “Хасково”, които са смятани за водещи в плажния хандбал. Спечелихме първата част с три точки, а през втората поведохме с разлика от 7-8 т. и спокойно дочакахме края на мача. Много силно представяне на целия отбор”, коментира Атанас Атанасов.
В идеалната осмица на финалите влязоха Деси Николова, която бе избрана и за най-добър вратар, Ангелина Симеонова и Кристияна Караманлиева.
Мъжкият тим на “Етър-64” пък завърши на 6-ото място, а Светлин Димитров бе избран в идеалната осмица.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново