“Етър-64” с четири националки до 19 години

Публикувано на ср, 25 февр. 2015
350 четения

Четири хандбалистки на “Етър-64” бяха извикани в националния отбор на България за девойки до 19 години. Това са Ивона Петкова, Христиана Гавраилова, Полина Генчева и Мария Спиридонова, които вече са на лагер с националния тим, подготвящ се за участие в еквалификации за европейското първенство с отборите на Хърватска и Словения.
Девойките на великотърновския клуб взеха две победи и едно реми в поредния кръг от първенството на зона “Мизия”, домакин на който бе старата столица. Срещите се играха в зала “Сава Величков” пред многобройна публика.
Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева започнаха с разгромна победа с 22:2 срещу отбора от град Лом, след което се изправиха срещу силния състав на габровския “Бъки”. Мачът бе много оспорван и вървеше гол за гол, като почивката дойде при минимален аванс на габровки – 8:9. През втората част “Бъки” вкара едва 5 гола, а етърки – 6 и така бе фиксирано крайното равенство 14:14.
“Виолетовите” надиграха в третата среща състава на “Нове 99” (Свищов) с 18:10, като до почивката водеха с 12:7. Свищовлийки освен загубата от “Етър-64” отстъпиха и на “Бъки”, а взеха победа срещу Лом.
Веднага след кръга четирите националки тръгнаха за Габрово, където е лагерът на националния отбор за девойки до 19 години.
Освен ядрото, съставено от Ивона Петкова, Христиана Гавраилова, Полина Генчева и Мария Спиридонова, за “Етър-64” в турнира играха още Стилияна Динева, Антония Симеонова и Данислава Петрова, като влизаха още Михаела Ангелова, Габриела Николова, Мартина Хараламбиева, Димитрина Томова и Виктория Маринова.
“Отборът на “Бъки” е изграден от състезателки, повечето от които играят и при жените, докато при нас имаме по едно момиче в 11-и и 12-и клас, а останалите са по-малки. Доволна съм от израстването на отбора”, коментира Йонка Генчева.
Девойките до 19 години на “Етър 64” този уикенд ще участват на финалите за купата на България, които ще се проведат в Хасково.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново