“Етър-64” постигна уникална победа – вкара 54 гола в един мач и би с 32 аванс

Публикувано на вт, 5 Мар. 2013
206 четения

“Виолетовите” взеха десетатата си поредна победа по убедителен начин. сн. архив

Победа с уникален резултат постигнаха в поредния кръг на “А” РХГ при жените хандбалистките на “Етър-64”. Те не само надминаха гросмайсторската за хандбала граница от 54 гола в един мач, но и взеха победа с 32 гола аванс. Етърки разбиха плевенския “Шугър” с 54:22, като на почивката водеха с 27:9…
При това няколко състезателки не бяха в строя поради различни причини – Соня Богданова бе на пейката, но не влезе поради здравословни проблеми, отново не игра Анна Захарова, а младите Деница Иванова и Петя Кръстева се разболяха и не бяха в групата.
Превъзходството на “болярките” беше пълно – до 12-ата минута те вече водеха с 12:3, като и трите си попадения гостенките бяха вкарали от седемметрови хвърляния. В 15-ата минута треньорката Йонка Генчева даде почивка на опитните Зоя Стефанова и Даниела Коцева. Полувремето завърши при внушителното 27:9.
През втората част разликата продължи да набъбва, като етърки вкараха нови 27 гола и пуснаха 13 за крайното 54:22. Най-резултатни бяха Шир Вакрат и Александрина Бурнева, вкарали по 12 попадения, а Зорница Стефанова отбеляза 11.
Ден по-рано девойките старша възраст на “Етър-64” участваха в кръг от регионалното първенство. В Свищов младите етърки пречупиха домакините от “Нове-99” с четири гола и паднаха от “Бъки” (Габрово) с два. Следващият кръг е във В. Търново.
“Етър-64”: Г. Александрова, Зорн. Стефанова 11, Зоя Стефанова, Бурнева 12, Вакрат 12, Дончева 6, Коцева 4 (Д. Николова, Ст. Димитрова 9, Събева, Богданова).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново