“Етър-64” подновява сезона на 29 януари срещу “Спартак” (Пл)

Публикувано на пт, 7 ян. 2022
98 четения

На 29 януари подновяват участието си в първенството хандбалистките на “Етър-64”. Те гостуват от 14:00 ч. на последния в класирането “Спартак” (Плевен). Това стана ясно, след като Българската федерация по хандбал оповести цялата програма за пролетния полусезон в “А” РХГ.
“Болярките” завършиха есенния полусезон на второто място, но с еднакъв точков актив с лидера “Свиленград”. Двата отбора имат по 10 точки, събрани от по 5 победи и една загуба, но южнячките са с по-добра голова разлика. Трети е “Бяла” с 8 точки, три отбора имат по 4 – “Бъки” (Габрово), “Сливница” и “Шумен-98”, а последен е “Спартак” (Плевен) без спечелена точка.
“Етър-64” започва предсезонната подготовка още в първите дни на месеца. Първият възлов мач от подновеното първенство ще бъде на 5 февруари срещу “Бяла”. Мачът е от 14:00 ч. в ДКС “Васил Левски”. Евентуална победа на етърки ще им позволи да се откъснат с разлика на едно от първите две места пред третия в класирането.
На 12 февруари от 14:00 ч. “Етър-64” гостува в дербито на “Свиленград”. На 5 март от 16:00 ч. във Велико Търново е домакинството срещу “Бъки”. След това етърки на 19 март приемат и “Сливница” в ДКС “Васил Левски” от 15:00 ч. В последния кръг от редовния сезон на 26 март от 14:00 ч. “болярките” гостуват в Шумен.
Междувременно на 12 и 13 март са мачовете от финалната четворка за Купата на България. В първия ден етърки играят срещу “Бяла”, а в другия полуфинал се срещат “Бъки” и “Свиленград”.
След редовния сезон в “А” РХГ пък следват плейофи за титлата, в които ще участват първите четири отбора в класирането. Първите полуфинали са на 9 април, а реваншите – на 16-и. Ако има трета среща (тъй като се играе до две победи), тя ще е на 22 април. Мачовете от финала за титлата са насрочени за 7 и 14 май, а евентуален трети мач – за 21 май.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново