“Етър 64” открива сезона в “А” група с домакинство на ХК “Поморие”

Публикувано на пт, 2 окт. 2015
451 четения

17 хандбалистки на “Етър 64” са картотекирани за новото първенство в женската “А” група. На старта на шампионата съперник на “виолетовите” е отборът на ХК “Поморие”. Срещата е в неделя от 17 часа в ДКС “В. Левски”. Президентът на “Етър 64” – Атанас Атанасов, покани привържениците на атрактивния спорт да подкрепят от трибуните отбора в трудния от финансова гледна точка момент за клуба.
Въпреки проблемите съставът бе запазен с компромиси и от двете страни, подчерта Атанас Атанасов. По неговите думи въпреки тиражираните по сайтове публикации, че “Етър 64” се разпада, действителността е различна. Опитните състезателки се захващат с треньорска дейност и от тази есен хандбала влиза в четири детски градини и две училища в старата столица.
Капитанът на тима Даниела Коцева поема две формации от момчета на 10 и 11 години, които започвата подготовка. След операция в състава се завръща Деница Иванова, във виолетово ще излизат на игрището още Соня Богданова и Деси Николова. Двете и Коцева получиха повиквателни и за националния отбор жени, който на 7 октомври ще срещне Холандия в Амстердам, а три дни по- късно приема в Габрово състава на Испания. В първия тим е и етърката Маги Христова, която в момента се състезава в Австрия.
Радостно е, че през последните две седмици тренирахме пълноценно в Двореца на културата и спорта, добави Атанас Атанасов. Във втория кръг на 17 октомври етърки гостуват в Панагюрище, а на 31-ви приемат шампиона “Бъки” (Габрово).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново