“Етър-49” продължи победния си път

Публикувано на чт, 15 февр. 2024
58 четения

Баскетболистите на “Етър-49” продължиха победния си път и в XII кръг от редовния сезон в първенството на Българската баскетболна лига “Б” група Център. Момчетата на Ивайло Стоименов постигнаха пореден успех и са без грешка от началото на първенството. В мач без интрига в Троян великотърновци отнесоха “Зограф” (Трявна) с 95:36, като шестима от тях завършиха срещата с двуцифрен точков актив. Ивайло Александров записа силен дабъл-дабъл от 26 точки и 15 борби, а Мартин Недев добави дабъл-дабъл от 14 точки и 13 борби за победата. Представянето на Ивайло Александров му донесе приза за MVP на кръга в групата.
Другият великотърновски тим “Гочита” падна от “Алеко” (Свищов) с 68:58. Силна втора четвърт реши срещата в полза на отбора на тима от крайдунавския град. Елисей Кралев се отличи с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби за “Алеко”. За отбора на “Гочита” над всички бе Евгени Иванов със страхотен дабъл-дабъл от 17 точки и 17 борби, към които добави и 6 асистенции, а Симеон Стойчев вкара 14 точки и спечели 6 борби.
“Дрийм Тийм” (Троян) не пропусна възможността да постигне категоричен успех с 86:54 над “Чардафон” (Габрово) в директна битка за челната тройка. Първата четвърт завърши с равен резултат, но домакините показаха силна игра и спечелиха всяка следваща от срещата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново