Венци Димитров “изгоря” тежко за 6 мача

Публикувано на пт, 1 мар. 2024
130 четения

Тежко наказание – лишаване от състезателни права за 6 мача, получи вратарят на “Локомотив” (ГО) Венцислав Димитров за червения си картон в дербито с “Академик” (Свищов). Това стана ясно от публикуваните решения на Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС за наказанията от кръга.
В 60-ата минута на мача Венци Димитров напусна вратата си при едно меле и бутна с ръце рефера Христо Минчев, за което получи директен червен картон. Наложи се от игра да излезе нападателят Ростислав Данчев, за да влезе резервният вратар Цветомир Иванов. Макар и с човек по-малко, горнооряховци спечелиха с 1:0. За по 1 мач са наказани Ивайло Тодоров и Борислав Марков от “Академик”, а “Локомотив” (ГО) е глобен със 125 лева по доклад на длъжностните лица на мача на основание чл. 37-1-22-2 /б/ от Дисциплинарния правилник на БФС.
По 1 мач на отборите си пропускат още Север Алиев от “Етър-2”, Георги Георгиев от “Ботев-2” (Враца), Андрей Петров от “Павликени” и Марио Балъков от “Янтра” (П. Тръмбеш).
Горнооряховският “Локомотив” приема съименника си от Мездра, а “Павликени” – тима на “Дреновец”. “Янтра” (П. Тръмбеш) гостува на “Боруна” (Царева ливада). Тези мачове са в събота от 14:30 ч. Свищовският “Академик” ще запише служебно 3:0 над отказалия се “Дунав” (Лом).
Единствено мачът на втория отбор на “Етър” е насрочен за неделя от 14:30 ч., тъй като ден по-рано играе първият отбор. Навръх националния празник 3 март младите “боляри” ще приемат “Вихър” (Славяново).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново