Великотърновските джудисти приключиха сезона с държавното първенство за мъже

Публикувано на пт, 29 Мар. 2013
365 четения

С успешно участие на държавното лично първенство за мъже приключи сезона великотърновският клуб по джудо “Етър-1969”. В столицата нашите участваха с двама представители – Мартин Банчев и Кристиян Малкодански, в надпреварата при най-големите.
В категория до 73 кг Кристиян Малкодански записа само една среща, като в оспорвана битка загуби от бронзовия медалист в категорията. По-успешно бе представянето на Мартин Банчев, който е и треньор на клуба в старата столица. Въпреки дългогодишното си отсъствие от татамито, той постигна престижното 9-о място сред 52 участници в категория до 66 кг.
По-рано през годината великотърновският клуб по джудо записа участие и в другите възрастови групи. Най-доброто представяне през годината е на състезателката Ивана Кожухарова, която остана близо до медалите. Тя зае 7-о място в категория до 57 кг при девойките до 20 години.
На шампионата за мъже и жени до 23-годишна възраст Кристиян Малкоднски се класира 9-и в категорията 73 кг, а Драгомир Драгнев зае 13-о място до 81 кг.
За отличаване е и ентусиазмът на най-малките, които записаха своето бойно кръщение на голям форум. Те показаха хъс и желание, като първото им състезание им даде първи победи и загуби на шампионата за момчета и момичета до 11 години.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново