Великотърновските бадминтонисти спечелиха сребро и бронз на зоналното първенство в Габрово

Публикувано на пн, 23 февр. 2015
317 четения

С един сребърен и два бронзови медала от зоналното първенство по бадминтон за деца до 13 години се завърнаха състезателите на Бадминтон скуош клуб “Велико Търново”. Треньорът Димо Димов разчиташе на 8 момчета и 8 момичета, които имаха конкуренция от свои връстници от клубове в Горна Оряховица, Габрово, Севлиево, Стара Загора, Нова Загора, Бургас и Пловдив.
Най-добро класиране в надпреварата, проведена в салона на ОУ “Цанко Дюстабанов” в Габрово, записа смесената двойка – Денислав Бончев/Преслава Глушкова. Възпитаниците на Димо Димов стигнаха до финала, където бяха равностойни на златните медалисти от миналата година – Димитър Ненчев/Филиз Мурад от Стара Загора, но рутината си каза думата в последните точки на срещата и великотърновци заеха второ място. Бронзови медали завоюваха на двойки Михаела Димитрова и Преслава Глушкова и Емануил Сидики и Денислав Бончев. На 5-8 място единично се класираха Денислав Бончев, Емануил Сидики и Преслава Глушкова.
“От отбора много добре се представиха и Илия Крумов, Станислав Янков, Михаела Димитрова на единично и Пламен Пламенов и Виктор Дамянов на двойки, както и Юлияна Борисова на двойки, които извадиха лош късмет с жребия. Държавното първенство ще се проведе през април в София, където се надявам да спечелим също медали, защото нашата зона е най-силната в страната”, сподели инж. Димо Димов.
10 юноши и 10 девойки от Бадминтон скуош клуб “Велико Търново” пътуваха през уикенда за Стара Загора, където се проведе зоналното първенство за момчета и момичета до 15 години.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново