Великотърновските бадминтонисти с бронз от държавните финали за момчета до 13 г.

Публикувано на чт, 21 май 2015
559 четения

146 деца от клубове от цялата страна взеха участие на държавните финали по бадминтон за момчета и  момичета до 13 години, провело се в столичната зала “София”.  Бадминтон скуош клуб “В.Търново”, воден от треньора инж. Димо Димов, се представи с 4 момчета и 3 момичета. След успех в квалификациите Денислав Бончев и Емануил Сидики направиха много силни мачове в елиминациите и стигнаха до полуфинал на двойки момчета, където бяха отстранени от Стивън Николаев (Стара Загора) и Евгени Панев (Хасково) и се окичиха с бронзовите медали. Двамата се представиха добре и на сингъл, стигайки до четвъртфинал, в който загубиха съответно от Георги Миленков (Русе) и Георги Калинчов (Оряхово), които се класираха на 3-4 място. Двойката ни момичета Михаела Димитрова и Преслава Глушкова също стигна до четвъртфинал, където отстъпиха пред Паола Пенкова (Габрово) и Росица Желева (Ст. Загора), а смесените ни двойки Денислав Бончев и Преслава Глушкова преодоляха квалификациите, но отпаднаха в първия кръг на основната схема.
“Треньорът на националния отбор гледа изявите на Денислав Бончев и Емануил Сидики и заяви,че ако си вдигнат още малко нивото на сингъл, ще бъдат поканени на квалификации за влизане в националния отбор. Илия Крумов и Юлияна Борисова бяха за първи път на Държавно първенство и записаха по една победа. На Пр.Глушкова и М.Димитрова малко не им достигна в последната фаза на квалификациите, защото паднаха в контрагейма в продълженията”, сподели инж. Димо Димов.
Междувременно още един наш отбор се класира за държавните финали на Ученическите игри по бадминтон. До решителната фаза за разпределение на отличията достигна и отборът на ОУ “Св.Патриарх Евтимий” при момичета V-VII клас. Финалите са в началото на юни в Севлиево.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново