Великотърновски талант спря “Етър-49” за купата с кош в последните секунди

Публикувано на ср, 7 февр. 2024
64 четения

В изключително оспорван мач “Локомотив” (Пловдив) надделя над отбора на “Етър-49” с 65:64. Двубоят в спортна зала “Сила” бе от турнира за Купата на Българската баскетболна лига. В герой за домакините се превърна великотърновецът Радостин Папазов, който елиминира отбора на родния си клуб с кош в последните секунди.
Срещата бе изключително равностойна през цялото време, а в самия край, при равен резултат, Радо отбеляза един от двата си опита от наказателната линия, с което подсигури победата за пловдивчани с една точка. Като цяло съперниците си разделиха по две четвъртини. “Черно-белите” спечелиха първата с 15:7, но “виолетовите” отвърнаха подобаващо във втората, вземайки я с 14:22. Така почивката дойде при 29:29.
Третата част бе отново за възпитаниците на Ивайло Стоименов, които я спечелиха с 14:18, а четвъртата бе за пловдивчани, които стопиха пасива си от четири точки и след 22:17 измъкнаха крайния успех.
Най-резултатен за “Локомотив” бе именно Радостин Папазов с 19 точки, а Станислав Ваклинов се отличи с дабъл-дабъл от 12 точки и 15 борби.
За “Етър-49” над всички бе Милен Димитров, който се отличи с дабъл-дабъл от 28 точки и 12 борби, следван от Ивайло Александров с 8 точки, 11 борби и 3 асистенции и Николай Василев с 13 точки, 7 борби и 3 асистенции.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново