Великотърновец първи на сингъл в кръг от националната верига по бадминтон

Публикувано на пт, 6 ян. 2017
871 четения

Над 100 състезатели премериха сили в 8 кръг от националната верига по бадминтон, проведена в зала “Иван Вазов” в Стара Загора. Великотърновецът Стоян Петров стана победител при мъже, второ ниво на сингъл, съобщи треньорът инж. Димо Димов. В групата Стоян Петров победи с 2:0 гейма Кирил Иванов и №1 в схемата Желязко Вълков от Хасково, който е многократен шампион на България по бадминтон. В елиминационната фаза Петров надделя над Добромир Добрев с 21:12 и 21:13 и над Мартин Глухчев с резултат 21:14 в двата гейма. На финала Стоян Петров се изправи отново срещу Желязко Вълков. Великотърновецът взе първия гейм с 21:18, но във втория загуби с 12:21. В контрагейма Петров наложи волята си и спечели с 21:16. Стоян игра и на двойки мъже в тандем с Виктор Попов от “Ракетлон” (Варна). Двамата заеха трето място в група Д и не успяха да се класират за елиминациите.
“Стоян работи в най-изисканите ресторанти в чужбина, клас “Мишлен”, като готвач на гурмета, но намира време да поддържа формата си като бадминтонист, което показа нагледно и в Стара Загора”, сподели Димо Димов.
Горнооряховката Христомира Поповска, която се състезава за “Атлет” (Първомай), е първа при жени и двойки жени с Паола Кирова и трета на смесени двойки с Илиян Кръстев в категория първо ниво. Яница Бояджиева от Бадминтон клуб “Горна Оряховица” се класира на второ място на сингъл при жени, второ ниво, като на финала загуби от Мира Георгиева от Гълъбово.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново